Αεροπλάνα made in China!

Αεροπλάνα made in China!

235
Αεροπλάνα made in China!

Σε μία λαμπρή τελετή στο διεθνές αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης, όπου παραβρέθηκαν 4.000 κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και πλήθος κόσμου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου επιβατικού αεροσκάφους της Κίνας C919 jet από την κρατική εταιρεία κατασκευής εμπορικών αεροσκαφών.
H κινεζική αγορά αερομεταφορών είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Μέχρι σήμερα τη μερίδα του λέοντος σε αυτήν κατείχε η Airbus και η Boeing. Επιδίωξη των Κινεζικών αρχών είναι το C919 jet να αποτελέσει τον κύριο ανταγωνιστή των δικινητήριων, ευρείας ατράκτου και μονού διαδρόμου αεροσκαφών της Airbus (τύπου Α320/321) και Boeing (τύπος 737).
Το νέο αεροσκάφος θα έχει μήκος 39 μέτρων, θα μπορεί να μεταφέρει έως και 168 επιβάτες και να διεξάγει πτήσεις σε ακτίνα 5.555 χιλιομέτρων.
Πρόκειται για το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που συναρμολογείται στην Κίνα (αλλά σε συνεργασία και με Δυτικές εταιρείες) και αναμένεται να αρχίσει τις δοκιμαστικές πτήσεις το 2016 ενώ από το 2019 θα πετάει και επισήμως στους αιθέρες.
Η κατασκευάστρια εταιρεία Commercial Aircraft Corp. of China (COMAC) ανακοίνωσε ότι έχει ήδη λάβει παραγγελίες για 517 αεροσκάφη από 21 πελάτες, κατά κύριο λόγο από κινεζικού αερομεταφορείς αλλά και από την εταιρεία εκμετάλλευσης αεροσκαφών GE Capital Aviation Services, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.