Σε ανάπτυξη λιμενικών και διαμετακομιστικών κόμβων στρέφεται το ενδιαφέρον του Άμπου Ντάμπι

Σε ανάπτυξη λιμενικών και διαμετακομιστικών κόμβων στρέφεται το ενδιαφέρον του Άμπου Ντάμπι

71
Σε ανάπτυξη λιμενικών και διαμετακομιστικών κόμβων στρέφεται το ενδιαφέρον του Άμπου Ντάμπι

H εταιρεία Abu Dhabi Ports, ο φορέας και η διαχειριστική αρχή των λιμένων και των βιομηχανικών ζωνών στο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι, παρουσίασε πρόσφατα σε Ινδούς επιχειρηματίες και επενδυτές τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Ζώνης Khalifa αλλά και του λιμένα Kizad, σε μια υψηλού επιπέδου επιχειρηματική εκδήλωση στο Ντουμπάι.
Η ημερίδα είχε θέμα “Ευκαιρίες στο Αμπού Ντάμπι, έναν παγκόσμιο εμπορικό, βιομηχανικό και διαμετακομιστικό κόμβο” και θεωρήθηκε, από διεθνείς αναλυτές, ως μια στρατηγική και απρόσμενα απότομη στροφή εξωστρέφειας της τοπικής κυβέρνησης.
Σήμερα υπάρχουν πολλές ινδικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και ειδικά στην πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι, ενώ πολλές ινδικές επιχειρήσεις έχουν ήδη δημιουργήσει παραρτήματα ή και νέες επιχειρήσεις στην περιοχή Kizad.
Επί του παρόντος, το βιομηχανικό πάρκο και η ελεύθερη ζώνη στο Kizad έχει προσελκύσει περίπου 80 τοπικούς και διεθνείς επενδυτές, και συνολικά 13 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γης είναι ήδη μισθωμένα.
Η συνολική επένδυση είναι άνω των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι προσπαθεί πλέον με ταχείς ρυθμούς να αναπτύξει τα λιμάνια της ως κόμβους μεταφορών για την Ινδική χερσόνησο ενώ παράλληλα στοχεύει να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές για τη δημιουργία βιομηχανικών ζωνών με έμφαση στην υψηλή τεχνολογία και τις καινοτόμες κατασκευές.
Η κρίση στην αγορά πετρελαίου εξαναγκάζει το κάποτε κραταιό εμιράτο να επενδύσει σε νέους τομείς και να αναζητήσει συνεργασίες αλλά και χρηματοδοτήσεις από διεθνείς επενδυτές εκμεταλλευόμενο το κομβικό σημείο της χώρας αλλά και το φορολογικό καθεστώς που προσφέρει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.