Το μέλλον της κρουαζιέρας είναι στην Κίνα(;)

Το μέλλον της κρουαζιέρας είναι στην Κίνα(;)

105
Το μέλλον της κρουαζιέρας είναι στην Κίνα(;)

Η αγορά κρουαζιέρας της Κίνας αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα, παρά την οικονομική επιβράδυνση, με τον αριθμό των επιβατών να αυξάνεται από μερικές χιλιάδες το 2005 έως 1.720.000 το 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την China Communications and Transportation Association και τα οποία μεταδόθηκαν από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Μέχρι το 2020, ο τομέας της κρουαζιέρας αναμένεται να συμβάλει 51 δισεκατομμύρια γιουάν (8,30 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την οικονομία της χώρας, σύμφωνα με την Ένωση.
Εταιρείες όπως η Royal Caribbean και η Costa Cruise Lines έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη ραγδαία αύξηση της επιβατικής κίνησης που αντανακλά την ανάγκη του σύγχρονου κινέζου να απολαύσει τρόπους διασκέδασης που μέχρι πρόσφατα είτε δεν υπήρχαν ή ήταν δυσπρόσιτοι λόγου κόστους και αποστάσεων.
Οι δύο εταιρείες διπλασιάζουν κάθε χρόνο την επιβατική τους κίνηση και αναμένουν περαιτέρω αυξήσεις τα επόμενα χρόνια σε αυτή την παρθένα αγορά.
Τον Οκτώβριο του 2014, η ναυπηγική βιομηχανία Corporation (CSSC) ανακοίνωσε το σχέδιό της για να σύμπραξη με την αμερικανική εταιρεία κρουαζιέρας Carnival Corp ως προς την κατασκευή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου πολυτελείας στην Κίνα.
tianjin-port
Το επιχειρηματικό αυτό πλάνο στοχεύει να αναπτύξει τη ναυπηγική βιομηχανία κρουαζιέρας της χώρας αλλά και μετέπειτα την προώθηση νέων περιοχών ανάπτυξης για την κινεζική οικονομία. Εκπρόσωπος της CSSC επεσήμανε ότι η Κίνα χρειάζεται επί του παρόντος περίπου 50 κρουαζιερόπλοια πολυτελείας, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.
tianjin-port 2
Η ακμάζουσα βιομηχανία βοηθά επίσης στον εκσυγχρονισμό των λιμανιών της χώρας αφού μέχρι στιγμής, διαθέτει επτά διεθνείς λιμένες κρουαζιέρας όπου πραγματοποιείται home porting. Εκπρόσωπος του λιμανιού του Tianjin, δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ότι μέχρι στιγμής, το λιμάνι – που μέχρι πρόσφατα ήταν ένα εμπορικό λιμάνι χωρίς έργα υποδομής- έχει υποδεχθεί 340.000 επιβάτες από 74 κρουαζιερόπλοια, ενώ αναμένεται να υποδεχθεί 650.000 επισκέπτες σε 150 σκάφη το 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.