Ρωσικό αεροσκάφος με τουρίστες χάθηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά μετά την...

Ρωσικό αεροσκάφος με τουρίστες χάθηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του

175
Ρωσικό αεροσκάφος με τουρίστες χάθηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του

Airbus A-321 των ρωσικών αερογραμμών με τουλάχιστον 217 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί του Σαββάτου. Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 7K9268, της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, πετούσε από την αιγυπτιακή πόλη Sharm El-Sheikh με προορισμό την Αγία Πετρούπολη και εξαφανίστηκε από το ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωση του σύμφωνα με πληροφορίες της ρωσικής εναέριας κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με το Russia Today οι ειδικοί θεωρούν πιθανό το αεροπλάνο να έχει καταπέσει, με τους Ρώσους να υποστηρίζουν πως βρίσκεται κάπου κοντά στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, αν και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι κυβερνήτες του απέτυχαν να επικοινωνήσουν με τον πύργο ελέγχου της Λάρνακας.
Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ επιβεβαίωσε νωρίτερα πως το αεροσκάφος συνετρίβη στη χερσόνησο του Σινά, χωρίς ωστόσο αυτό να συμφωνεί με τις πληροφορίες που δίνουν τόσο οι Ρώσοι, όσο και ο Αιγύπτιος επικεφαλής εναέριων ατυχημάτων. Ο τελευταίος δήλωνε πως η πτήση βγήκε από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και επικοινώνησε τελευταία φορά με τουρκικές αρχές εναέριας κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.