Πέντε λιμενικά επενδυτικά σχέδια εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα TIGER στις ΗΠΑ

Πέντε λιμενικά επενδυτικά σχέδια εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα TIGER στις ΗΠΑ

63
Πέντε λιμενικά επενδυτικά σχέδια εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα TIGER στις ΗΠΑ

Τα αμερικανικά λιμάνια του Hueneme, της Batimore, της Indiana, του San Diego και του Newport, έλαβαν συνολικά 44,3 εκ. δολάρια χρηματοδότηση για έργα λιμενικών υποδομών από το χρηματοδοτικό πλαίσιο Transportation Investment Generating Economic Recovery (TIGER).
Το TIGER χρηματοδοτεί έργα υποδομών στον τομέα των μεταφορών και για το 2015 είχε λάβει 627 αιτήσεις χρηματοδότησης εκ των οποίων 50 προέρχονταν από λιμάνια των ΗΠΑ. Συνολικά το TIGER θα χρηματοδοτήσει για το 2015, 39 επενδυτικά σχέδια διαθέτοντας για το σκοπό αυτό 500 εκ. δολάρια. Τα πέντε επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν στη λιμενική βιομηχανία, έχουν ως στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη διακίνηση αγαθών από και προς τα λιμάνια των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος και CEO της American Association of Port Authorities (AAPA) Kurt Nagle, επαίνεσε την πρωτοβουλία η οποία αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα λιμάνια των ΗΠΑ αλλά σημείωσε ότι η ΑΑΡΑ ήλπιζε για μεγαλύτερη χρηματοδότηση, παροτρύνοντας την αρμόδια διεύθυνση Μεταφορών να διαθέτει το 25% του διαθέσιμου προϋπολογισμού του TIGER σε έργα που σχετίζονται με τις λιμενικές υποδομές και τη διασύνδεσή τους με τα χερσαία μεταφορικά δίκτυα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.