Σε ακυρώσεις έργων προχωρά η Royal Dutch Shell μετά τις σοβαρές οικονομικές...

Σε ακυρώσεις έργων προχωρά η Royal Dutch Shell μετά τις σοβαρές οικονομικές ζημίες που υπέστη

151
Σε ακυρώσεις έργων προχωρά η Royal Dutch Shell μετά τις σοβαρές οικονομικές ζημίες που υπέστη

Η Royal Dutch Shell, που εξαγοράζει την BG Group στην ισχυρότερη φετινή ενεργειακή συμφωνία, ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2015 τις μεγαλύτερες ζημίες της για πάνω από μία δεκαετία.
Οι ζημίες ανέρχονται πλέον των 8 δις δολαρίων, καθώς ο ενεργειακός κολοσσός υποχρεώθηκε σε ακύρωση μεγάλων έργων, όπως οι υπεράκτιες γεωτρήσεις στην Αλάσκα αλλά και στην περιοχή της Alberta στον Καναδά, ενώ παράλληλα μείωσε και τις προβλέψεις της για τις προοπτικές των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Σε δήλωσή του ο CEO της Shell, Ben van Beurden ανέφερε ότι η εταιρεία υποχρεώθηκε σε ακύρωση αρκετών έργων και σχεδίων εξόρυξης πετρελαίου, αλλά πρόκειται για αποφάσεις δύσκολες αλλά σίγουρα αναγκαίες. Ενώ σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι η Shell θα επικεντρωθεί στο να γίνει μία πιο ανταγωνιστική εταιρεία.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Shell έχει ήδη προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις και μειώσεις δαπανών κατά το τρέχον έτος. Πιο συγκεκριμένα μόλις τον περασμένο μήνα και μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικού μετασχηματισμού της εταιρείας, η Shell ανακοίνωσε την απόλυση 1.300 εργαζομένων της στην Μαλαισία, ενώ ήδη από τις αρχές του χρόνου οι απολύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν φτάσει τις 6.500.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.