Ζημίες 6 δις ευρώ κατέγραψε η Deutsche Bank

Ζημίες 6 δις ευρώ κατέγραψε η Deutsche Bank

59
Ζημίες 6 δις ευρώ κατέγραψε η Deutsche Bank

Όπως μεταδίδουν τα μεγαλύτερα γερμανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μείωση κατά 9.000 θέσεων εργασίας εντός του ομίλου καθώς και κατά 6.000 σε θέσεις εξωτερικών παρόχων υπηρεσιών, όπως στο χρηματιστηριακό κέντρο της Φρανκφούρτης. Η απόφαση της τράπεζας έρχεται μετά την ανακοίνωση για ζημίες κατά το τρίτο τρίμηνο που αγγίζουν το ύψος των 6 δις ευρώ.
Η διοίκηση της τράπεζας ενημέρωσε, επίσης, ότι θα προχωρήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε πώληση συμμετοχών της σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς και κατά συνέπεια σε νέα μείωση του ανθρώπινου δυναμικού της, κατά περίπου 20.000 θέσεις. Σημειώνεται ότι σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων φτάνει τους 103.000.
Επιπλέον, η Deutsche Bank προτίθεται να τερματίσει την παρουσία της σε δέκα χώρες μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Αργεντινή, η Χιλή, το Μεξικό αλλά και η Δανία. Παράλληλα ανακοίνωσε και την οριστική της απόφαση για σταδιακό διαχωρισμό της Postbank από τον όμιλο με πώληση του 20% της τελευταίας στην κινεζική τράπεζα Hua Xia Bank.
Το σχέδιο της Deutsche Bank είναι να μειωθούν κατά 3,8 δις ευρώ οι ετήσιες δαπάνες της, μέσα σε ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο βραδείας οικονομικής ανάπτυξης και αυστηρότερων λειτουργικών κανονισμών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο μείωσης δαπανών της τράπεζας έχει τεθεί σε εφαρμογή ήδη από τον περασμένο Ιούνιο όταν τη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας –από κοινού με τον Γερμανό Jürgen Fitschen– ανέλαβε ο Βρετανός John Cryan.
Ο John Cryan δήλωσε με έμφαση ότι «στο τρίτο τρίμηνο του 2015 παρουσιάσαμε καθαρές ζημίες ρεκόρ, που αποτελεί ένα εξαιρετικά απογοητευτικό αποτέλεσμα που οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε στοιχεία που είχαν ήδη επισημανθεί από τις αρχές Οκτωβρίου».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.