Πρόσω ολοταχώς για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

Πρόσω ολοταχώς για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

500
Πρόσω ολοταχώς για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

To τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.Το μεγαλεπήβολο έργο θα καταστήσει την Τουρκία κεντρικό κόμβο διεθνών ανταποκρίσεων αλλά και την Turkish Airlines απόλυτο κυρίαρχο στις αερομεταφορές μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής. Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της κοινοπραξίας IGA Havalimani Isletmesi, η οποία κέρδισε το διαγωνισμό το 2013 για να κατασκευάσει νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, και έξι τουρκικών τραπεζών που θα παρέχουν € 4.500.000.000 ($ 5.1 δισεκατομμύρια) για το πρώτο σκέλος του έργου’έκλεισε’ και τα έργα- μεγάλο και φιλόδοξο σχέδιο του προέδρου Ερντογάν προχωρούν ταχύτατα.
Το τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μετά το Ataturk και το Sabiha Gokcen, χτίζεται στην περιοχή Arnavutkoy, στο βορειοδυτικό τμήμα της ευρωπαϊκής πλευράς της επαρχίας και αναμένεται να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ετήσιας εξυπηρέτησης 150 εκατομμυρίων επιβατών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.