Χαμηλώνει τον πήχη ο Όμιλος Maersk για το 2015

Χαμηλώνει τον πήχη ο Όμιλος Maersk για το 2015

183
Χαμηλώνει τον πήχη ο Όμιλος  Maersk για το 2015

Του Ελευθέριου Μαδεντζόγλου

Σε αναπροσαρμογή των οικονομικών προβλέψεων προέβη ο Όμιλος Maersk λόγω μεταβολών στη ναυλαγορά των containers που επηρέασαν την Maersk Line, (μέλος του Ομίλου).
Συγκεκριμένα, οι συνθήκες της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν ασθενέστερες από ό, τι ο Όμιλος είχε προβλέψει με άμεσο αποτέλεσμα την επιδείνωση των εσόδων για το τρίτο τρίμηνο του 2015.
Οι αρχικές προσδοκίες, προέβλεπαν για το τρίτο τρίμηνο σε επίπεδο Ομίλου έσοδα 778 εκ $ τα οποία τελικά διαμορφώθηκαν 662 εκ $.
Ως αποτέλεσμα ο Όμιλος επαναπροσδιορίζει τα έσοδα στόχο για το 2015 από 4 δις δολάρια ΗΠΑ (με συνεισφορά 2,2 δις δολάρια ΗΠΑ από την Maersk Line), σε 3,4 δις δολάρια ΗΠΑ (με συνεισφορά από την Maersk Line 1,6 δις δολάρια ΗΠΑ).
Όσον αφορά τον Όμιλο γενικότερα, θετική πορεία παρουσιάζει η Maersk Drilling με βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα και συνεισφορά στο συνολικό αποτέλεσμα του Ομίλου έως τώρα κατά πολύ μεγαλύτερη από το 2014. Συμπληρωματικά, η APM Terminals του Ομίλου πραγματοποίησε για το πρώτο εξάμηνο του 2015 έσοδα 161 εκ δολαρίων ΗΠΑ μειωμένα κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014.
Τέλος σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα ο Όμιλος ανακοίνωσε μείωση εργατικού δυναμικού για την Maersk Oil, την πετρελαϊκή μονάδα του ομίλου, κατά 12 % στο πλαίσιο στόχου για μείωση των εξόδων της μονάδας κατά 20%. Επί του συγκεκριμένου θέματος, ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk Oil, Jacob Thomasen δήλωσε σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων πως οι οικονομικές πιέσεις θα συνεχιστούν και το 2016 και πρέπει η Maersk Oil να παραμείνει επικεντρωμένη στο κόστος με παράλληλη αύξηση μεριδίου αγοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.