Η Σιγκαπούρη στοχεύει να γίνει εμπορικός κόμβος φυσικού αερίου

Η Σιγκαπούρη στοχεύει να γίνει εμπορικός κόμβος φυσικού αερίου

143
Η Σιγκαπούρη στοχεύει να γίνει εμπορικός κόμβος φυσικού αερίου

Όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος LNG World News η Σιγκαπούρη στοχεύει στη δημιουργία μίας εσωτερικής αγοράς εμπορίου φυσικού αερίου, καθώς αναδεικνύεται ως κέντρο του εμπορίου LNG στην Ασία.
Κατά την έναρξη της Διεθνούς Ενεργειακής Εβδομάδας της Σιγκαπούρης (SIEW) και σε σχέση με το ζήτημα εμπορίας φυσικού αερίου ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, S. Iswaran, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για να ενισχυθεί το εμπόριο της χώρας, δουλεύουμε με στόχο τη δημιουργία στη Σιγκαπούρη μίας δευτερογενούς αγοράς εμπορίου φυσικού αερίου (SGTM), όπου οι αγοραστές και πωλητές θα μπορούν να εμπορεύονται φυσικό αέριο σε βραχυπρόθεσμη βάση».
Σύμφωνα με τον κ. Iswaran «μία δευτερογενής αγορά εμπορίου φυσικού αερίου μπορεί να έχει πολλά δυνητικά οφέλη. Κατ’ αρχάς θα επιτρέψει την ανακάλυψη από τους επενδυτές αλλά και την επαναδιαμόρφωση της εσωτερικής αγοράς της Σιγκαπούρης με βάση τις νέες συνθήκες προσφοράς και ζήτησης. Κατά δεύτερον, οι χρήστες του φυσικού αερίου θα μπορούν να συμπληρώσουν το χαρτοφυλάκιό τους με μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους εφοδιασμούς αερίου, ώστε να βελτιστοποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους σε φυσικό αέριο αλλά και να μετριάσουν την αστάθεια των τιμών.
Σύμφωνα με τον κ. Iswaran, η δημιουργία μίας αντίτοιχης αγοράς στη Σιγκαπούρη θα επιτρέψει την ενίσχυση της τελευταίας και την ανάδειξη της σε κομβικό σημείο για εμπορία LNG και φυσικού αερίου, ενώ θα ανοίξει και το δρόμο για τη μελλοντική δημιουργία μίας προθεσμιακής αγοράς φυσικού αερίου.
Η Αρχή Ενέργειας της Σιγκαπούρης, ανέφερε τέλος ο κ. Iswaran, θα λάβει μέτρα για μία συστηματική ανάπτυξη της δικής της αγοράς σε LNG και φυσικό αέριο, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία από αγορές όπως αυτές στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.