H Etihad Airways κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία πτήσεων κοινού κωδικού...

H Etihad Airways κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία πτήσεων κοινού κωδικού με την airberlin

186
H Etihad Airways κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία πτήσεων κοινού κωδικού με την airberlin

H Etihad Airways πρόσφατα κατέφυγε σε λήψη ασφαλιστικών μέτρων σε γερμανικό δικαστήριο για την προστασία πτήσεων κοινού κωδικού με την airberlin.
Η έναρξη της συγκεκριμένης νομικής δράσης έχει επίσης στόχο να βοηθήσει στην προστασία των 8.000 εργαζομένων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας καθώς και την παροχή διαφάνειας και εμπιστοσύνης στους επιβάτες. Η Etihad Airways κατέχει το 29,2 τοις εκατό της airberlin, της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας.
Η Etihad Airways, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερο τη γερμανική κυβέρνηση να λάβει μια απόφαση σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να εγκρίνει τις πτήσεις κοινού κωδικού της Etihad με την airberlin προς 29 προορισμούς στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις οποίες έχουν γίνει ήδη πάνω από 82.000 κρατήσεις από επιβάτες.
Οι πτήσεις αυτές αφορούν στα χειμερινά δρομολόγια για το 2015/16, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν αυτές τις ημέρες και καλύπτουν την περίοδο πέντε μηνών από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου του 2016.
Η έλλειψη οποιασδήποτε απόφασης από τις γερμανικές αρχές – που έχουν εγκρίνει επτά δρομολόγια της Etihad Airways, συμπεριλαμβανομένων όλων των κοινών πτήσεων της airberlin από το 2012 – δεν δίνει καμία εναλλακτική λύση στην αεροπορική εταιρεία , παρά μόνον την κατάθεση προληπτικής λήψης ασφαλιστικών μέτρων στο διοικητικό Δικαστήριο του Braunschweig.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.