Enterprise Greece και Hemexpo συνένωσαν τις δυνάμεις τους και ταξίδεψαν στην Κορέα!

Enterprise Greece και Hemexpo συνένωσαν τις δυνάμεις τους και ταξίδεψαν στην Κορέα!

87
Enterprise Greece και Hemexpo συνένωσαν τις δυνάμεις τους και ταξίδεψαν στην Κορέα!

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού – HEMEXPO διοργάνωσαν την ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Ναυπηγικής και Βιομηχανικού εξοπλισμού ΚΟRMARINE BUSAN 2015, 20 με 23 Οκτωβρίου 2015, στην Κορέα.
Οι Enterprise Greece και Hemexpo συνένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από το σλόγκαν «Smart Ship Solutions. Greek marine equipment» και εγκαινίασαν μια σειρά δράσεων για την προώθηση του ελληνικού ναυτιλιακού εξοπλισμού και την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στις πολλά υποσχόμενες ελληνικές εταιρείες του κλάδου.
Η Διεθνής Έκθεση KORMARINE ξεκίνησε το 1978 και έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες Διεθνείς Εκθέσεις στο χώρο της ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού. Το Μπουσάν είναι η 2η σε πληθυσμό πόλη της Κορέας, όπου λειτουργούν οι 10 μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρίας της Νότιας Κορέας, μερικές από τις οποίες είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Η κλαδική αυτή έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Κορέας, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ναυτιλιακού Εξοπλισμού της Κορέας, την Ένωση Εταιριών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού της Κορέας και την Reed K. Fairs Exhibition. Φέτος η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο BEXCO, σε εκθεσιακή επιφάνεια 38.000 τμ και με τη συμμετοχή 1.200 εταιριών από 40 χώρες, πλέον των 15 εθνικών συμμετοχών, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 40.000.
Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά με εθνικό περίπτερο με την παρουσία των πλέον δυναμικών εταιριών του κλάδου. Συγκεκριμένα, στο ελληνικό περίπτερο παρουσίασαν τα προϊόντα τους οι εταιρείες ALUMINOX Α.Ε., ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS Α.Ε., HEMEXPO – ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, NANOPHOS Α.Ε., RAYCAP A.E., Α.ΜΑΛΛΙΟΣ-Σ.ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ Ο.Ε., Γ.ΛΥΓΕΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ Α.Ε., Ι.&Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, ΟΥΤΕΚΟ ΑΒΕΕ, ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΒΕΕ, ΦΑΡΑΝΤ Α.Ε., ενώ συμμετείχαν αντιπρόσωποι επιπλέον εταιρειών διαμέσου της ένωσης ΗΕΜΕΧΡΟ. Το Ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο Αθανάσιος Καραπέτσας, Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κορέα, ενώ πλήθος τοπικών οικονομικών ΜΜΕ ενημερώθηκαν για την ελληνική συμμετοχή από τον Μανώλη Δανιήλ, Διευθυντή Δομικών, Καταναλωτικών και Βιομηχανικών Προϊόντων της Enterprise Greece, και την Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρο της HEMEXPO. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το εξειδικευμένο σεμινάριο που διοργανώθηκε για να παρουσιάσουν οι ελληνικές εταιρείες τα προϊόντα τους και τις δυνατότητες συνεργασίας με ναυπηγεία και ομοειδείς επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό συναντήσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.