Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Commodities Risk Management Workshop

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Commodities Risk Management Workshop

178
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Commodities Risk Management Workshop

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο εργαστήριο που οργανώθηκε από την QMS Maritime Training Center, πρωτοπόρο στην εκπαίδευση στο χώρο της ναυτιλίας, με θέμα «Εισαγωγή στην αντιστάθμιση κινδύνου (hedging) από την διακύμανση των τιμών του πετρελαίου και των προϊόντων του» .
Το εργαστήριο παρακολούθησαν 25 διοικητικά στελέχη ναυτιλιακών και εμπορικών εταιρειών κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε ανάλυση των θεμελιωδών μεγεθών της αγοράς πετρελαίου, της νέας τεχνολογίας παραγωγής με «hydraulic fracturing» και τις επιπτώσεις της στην ισορροπία μεταξύ αγοράς και ζήτησης για τα χρόνια που έρχονται.
Αναλύθηκαν οι γεωπολιτικές ισορροπίες μεταξύ των χωρών που επηρεάζουν τις τιμές της αγοράς, οι εξελίξεις στο Ιράν και οι νομοθετικές αλλαγές για τις εξαγωγές των ΗΠΑ καθώς και οι προσδοκίες από το επόμενο συνέδριο του ΟΠΕΚ. Στο τέλος παρουσιάστηκαν ενδεικτικές στρατηγικές αντιστάθμισης κινδύνου (Hedging) στην σημερινή αγορά για το 2016, τόσο για ναυτιλιακές εταιρίες όσο και για εταιρίες εμπορίας καυσίμων.
Τα στελέχη είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στο εργαστήριο τόσο με απευθείας παρεμβάσεις όσο και με την χρήση τηλε-ψηφοφορίας (Televoting), μέσω των άμεσων αποτελεσμάτων της οποίας, ο εισηγητής προσάρμοζε τις ασκήσεις και τα ερωτήματα για να αντικατοπτρίζουν τις απορίες και προσδοκίες του κοινού.
Την εισήγηση/παρουσίαση του σεμιναρίου έκανε η Tallon Trading AG σε αποκλειστική συνεργασία στην Ελλάδα, με την QMS Maritime Training Center, εταιρεία του ομίλου K.C.L.
Οποιοδήποτε στέλεχος ναυτιλιακής ή εμπορικής εταιρείας ενδιαφέρεται να πάρει μέρος σε επόμενο workshop, θα πρέπει να έρθει σε επαφή με την QMS Maritime Training Center, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210-9530-680 και στο email training@kclgroup.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.