Nέες επενδύσεις και αλλαγή ρότας για το Εμιράτο της Sharjah

Nέες επενδύσεις και αλλαγή ρότας για το Εμιράτο της Sharjah

111
Nέες επενδύσεις και αλλαγή ρότας για το Εμιράτο της Sharjah

H Sharjah Asset Management, o επενδυτικός βραχίονας της κυβέρνησης του Εμιράτου της Sharjah, ανήγγελλε την έναρξη των κατασκευή του νέου βιομηχανικού πάρκου Αl Saja’a Industrial Oasis. Το έργο θεωρείται, ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά σχέδια στην περιοχή, και αντανακλά το όραμα του Εμίρη της Σάρζα να δημιουργήσει μια ισχυρή και διαφοροποιημένη οικονομία αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και την ευημερία του Εμιράτου.
Μετά το Ντουμπάι και το Αμπου Ντάμπι, το μέχρι πρόσφατα «θεοκρατικό» και πιο συντηρητικό εμιράτο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επενδύει στη στρατηγική του θέση και επανατοποθετεί τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη της βιομηχανίας και του εμπορίου.
Οι επενδύσεις της Sharjah Asset Management έως σήμερα είναι επικεντρωμένες σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και εμπορικών επενδύσεων, την εφοδιαστική αλυσίδα, την τεχνολογία, τα ακίνητα, τις μεταφορές, αλλά και την παραγωγή και εμπορία πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το νέο πάρκο αντανακλά το όραμα της κυβέρνησης της Sharjah, που επιθυμεί να δρομολογήσει πολλά έργα ανάπτυξης, με στόχο την προώθηση της βιομηχανίας, των ακινήτων αλλά και την προώθηση του εμπορικού τομέα.
Η νέα στρατηγική του Εμιράτου απαντά στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών των επενδυτών και των ιδιοκτητών στο Εμιράτο, αλλά και την εξυπηρέτηση της συνεχιζόμενης βιομηχανικής επενδυτικής ζήτησης.
Σε στρατηγική τοποθεσία σε κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει το Εμιράτο με τα γειτονικά εμιράτα του Ντουμπάι του Αμπου Ντάμπι, της Φουτζέιρα και Ουμ Αλ Κουαγαίν και πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Sharjah και το λιμάνι Al Hamriya η νέα Βιομηχανική περιοχή θα περιλαμβάνει 353 οικόπεδα και εκτείνεται σε πάνω από 14 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια.
Η Sharjah μαζί με το Αμπου Ντάμπι, τη Φουτζέιρα και το Ντουμπάι αποτελούν μαζί με ακόμα 3 εμιράτα (Ajman, Ras al-Khaimah, Umm al-Quwain) τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με πρωτεύουσα και οικονομικό πρωταγωνιστή το Άμπου Ντάμπι αλλά επιχειρηματικό και τουριστικό κέντρο το πιο προοδευτικό Ντουμπάι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.