Στην Τανζανία σχεδιάζεται ο μεγαλύτερος λιμένας της περιοχής

Στην Τανζανία σχεδιάζεται ο μεγαλύτερος λιμένας της περιοχής

88
Στην Τανζανία σχεδιάζεται ο μεγαλύτερος λιμένας της περιοχής

H κυβέρνηση της Τανζανίας ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει την κατασκευή του νέου λιμένα στην περιοχή Sadani, 75 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Νταρ ες Σαλάμ . Παράλληλα με τα έργα στο νέο λιμάνι το σχέδιο συμπεριλαμβάνει μια νέα ειδική οικονομική ζώνη αλλά και ένα κόμβο συνδυασμένων μεταφορών και Logistics με εύκολη πρόσβαση προς ολόκληρη την ανατολική και κεντρική Αφρική (Κένυα, Ρουάντα, Ουγκάντα, Μπουρούντι, Κονγκό, Ζιμπάμπουε, Μαλάουι).
Το νέο λιμάνι θα κοστίσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια και όταν παραδοθεί θα επιτρέπει τον κατάπλου πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας έως και 8.000 TEU.
Η πλήρης ολοκλήρωση του νέα λιμένα, συμπεριλαμβανομένων των οδικών αρτηριών και της ελεύθερη οικονομικής ζώνης , εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα επόμενα 10 έτη.
Η Τανζανία είναι μια σχετικά ήρεμη χώρα της Ανατολικής Αφρικής με φιλελεύθερο οικονομικό σύστημα και ελάχιστο κρατικό παρεμβατισμό.
Η τεράστια τουριστική κίνηση (λόγω της νήσου Ζανζιβάρης αλλά και του όρους Κιλιμάντζαρο) και η πεδινή της μορφολογία καθιστά τη χώρα σημαντικό κέντρο ανάπτυξης λιμενικών και ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.