Η Ελλάδα διατηρεί τα πρωτεία στις παραγγελίες νέων δεξαμενόπλοιων

Η Ελλάδα διατηρεί τα πρωτεία στις παραγγελίες νέων δεξαμενόπλοιων

540
Η Ελλάδα διατηρεί τα πρωτεία στις παραγγελίες νέων δεξαμενόπλοιων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία Clarksons, Provider of shipping services στο Λονδίνο, παρά τη σημαντική πτώση των συνολικών παραγγελιών του τρέχοντος έτους, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί παραγγελίες για 2017 δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 16,6 εκατομμυρίων gt, ξεπερνώντας ήδη σε όρους gt τις παραγγελίες που είχαν γίνει το 2014.
Η Ελλάδα διατηρεί τα πρωτεία στην παραγγελία νέων δεξαμενόπλοιων με 51 πλοία συνολικής χωρητικότητας 4,4 εκατομμυρίων gt, που αντιστοιχούν στο 25% των παγκόσμιων παραγγελιών δεξαμενόπλοιων με όρους χωρητικότητας (gt). Πιο συγκεκριμένα οι έλληνες πλοιοκτήτες έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες.
Οι Έλληνες πλοιοκτήτες ακολουθούνται από τους Κινέζους ομολόγους τους, οι οποίοι έχουν παραγγείλει 30 πλοία χωρητικότητας 2,3 εκατομμυρίων gt, την μεγαλύτερη κινεζική παραγγελία σε όρους χωρητικότητας gt από το 2006 σε ετησιοποιημένη βάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κρατικές εταιρείες της Κίνας έχουν προχωρήσει στο μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών, με την COSCO Dalian να αντιπροσωπεύει το 50% των Κινεζικών παραγγελιών σε όρους gt.
Τέλος, στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Γιαπωνέζοι με τις παραγγελίες δεξαμενόπλοιων να αντιπροσωπεύουν το 11% με 27 πλοία χωρητικότητας 1,9 gt. Να σημειωθεί ότι οι παραγγελίες των Γιαπωνέζων έχουν δοθεί σε τοπικά ναυπηγεία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.