Η Κούβα αναζητά πετρέλαιο στα ύδατά της

Η Κούβα αναζητά πετρέλαιο στα ύδατά της

68
Η Κούβα αναζητά πετρέλαιο στα ύδατά της

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Κούβας σχεδιάζει εκ νέου την έναρξη γεωτρήσεων στα εθνικά ύδατα της στον Κόλπο του Μεξικού . Η εταιρεία Cuba – Petroleo θα συνεργαστεί με την εταιρεία Sonangol της Αγκόλας και την PDVSA της Βενεζουέλας αρχικά σε δύο γεωτρήσεις εξερεύνησης στα βορειοδυτικά του νησιού της Κούβας.
Η έναρξη των υπεράκτιων δραστηριοτήτων έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Κούβας στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπάρχουν «κρυμμένα» αρκετά εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου. Αν και στο παρελθόν αρκετές εταιρείες από διάφορες χώρες επιχείρησαν ή δοκίμασαν να επιχειρήσουν γεωτρήσεις στις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά και σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρθηκε από ερευνητές ότι η ποιότητα του πετρελαίου και το κόστος εξόρυξης δεν ήταν προς όφελος των εταιρειών.
Με την άρση του εμπάργκο από τις ΗΠΑ η κυβέρνηση της Αβάνας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει νεότερες τεχνολογίες που θα επιτρέψουν ίσως πιο θετικά αποτελέσματα αλλά και εκμετάλλευση και εξαγωγή των κοιτασμάτων προς τη Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.