Δύο νέες ναυπηγήσεις διασφαλίζουν τις υπάρχουσες 150 θέσεις εργασίας του ναυπηγείου Ferguson...

Δύο νέες ναυπηγήσεις διασφαλίζουν τις υπάρχουσες 150 θέσεις εργασίας του ναυπηγείου Ferguson Marine

285
Δύο νέες ναυπηγήσεις διασφαλίζουν τις υπάρχουσες 150 θέσεις εργασίας του ναυπηγείου Ferguson Marine

Το ναυπηγείο Ferguson Marine της Γλασκόβης ανακυρήχθηκε πριν από λίγες εβδομάδες ως ο επικρατέστερος πλειοδότης για την κατασκευή δύο νέων οχηματαγωγών πλοίων τα οποία θα καλύψουν την ανάγκη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σκωτίας.
Η προσφορά του ναυπηγείου για τη ναυπήγηση των πλοίων ήταν άνω των 130.000.000 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρώτης υπουργού της Σκωτίας Nicola Sturgeon κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο ναυπηγείο την περασμένη Δευτέρα.
Η κα. Sturgeon δήλωσε ότι οι δύο νέες ναυπηγήσεις θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, διασφαλίζοντας παράλληλα και τις υπάρχουσες 150 θέσεις εργασίας του ναυπηγείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ναυπηγείο χρεοκόπησε πριν από ένα χρόνο, αλλά ο Σκωτσέζος επιχειρηματίας Jim McColl, ένας από τους πλουσιότερους της χώρας, προχώρησε στην εξαγορά του σχεδιάζοντας να επενδύσει σε αυτό περισσότερα από 88 εκατομμύρια ευρώ.
Όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία το ναυπηγείο του Ferguson θα προχωρήσει στην κατασκευή δύο πλοίων για λογαριασμό της Caledonian Maritime Assets Ltd’s (CMAL).
Η κα. Sturgeon δήλωσε τη μεγάλη της χαρά για την ανάληψη από το ναυπηγείο της Γλασκόβης της κατασκευής αυτών των δύο οχηματαγωγών πλοίων, που θα είναι και τα μεγαλύτερα εμπορικά πλοία που θα έχουν κατασκευαστεί στον ποταμό Clyde κατά την τελευταία δεκαπενταετία.
Επιπλέον, ανέφερε την δέσμευση της Σκωτσέζικης κυβέρνησης για δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης όπου αυτό είναι δυνατόν έτσι ώστε να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Τέλος η Πρώτη υπουργός της Σκωτίας δήλωσε ότι η κυβέρνησή της έχει δεσμευθεί να παρέχεις στους πολίτες της χώρας ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες σημειώνοντας παράλληλα ότι η ανάληψη ναυπήγησης από το ναυπηγείο του Ferguson των δύο νέων οχηματαγωγών πλοίων εξασφαλίζει την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.