Η WISTA Hellas κατέκτησε το βραβείο International «Προσωπικότητα για το 2015»

Η WISTA Hellas κατέκτησε το βραβείο International «Προσωπικότητα για το 2015»

477
Η  WISTA Hellas κατέκτησε το βραβείο International «Προσωπικότητα για το 2015»

«Μαζί είμαστε πιο δυνατές – WISTA Hellas», αντήχησε στην αίθουσα των εκπροσώπων των επιμέρους εθνικών WISTA που συμμετείχαν στην Ετήσια γενική συνέλευση του Σωματείου που έλαβε χώρα την 7 Οκτωβρίου στην Τουρκία, φιλοξενούμενη φέτος από τη WISTA Τουρκίας, μετά το πέρας της παρουσίασης μέσω video με την οποία ολοκληρώθηκε η υποστήριξη της Ελληνικής πρότασης για το βραβείο WISTA PERSONALITY OF THE YEAR 2015 AWARD και η οποία οδήγησε στην καθοριστική ψήφο υπέρ του «Συνόλου των Μελών» της WISTA Hellas.
H παρουσίαση μέσω video εστίασε στο πώς συλλογική δουλειά, προσπάθεια, κινητήριος δύναμη και επιτεύγματα όλων των μελών της WISTA Hellas, από όλους τους τομείς της ναυτιλίας και παρά τις οικονομικές δυσκολίες στην Ελλάδα αυτόν τον τελευταίο δύσκολο χρόνο, οδήγησαν σε αυξανόμενη ανάπτυξη και ευκαιρίες εντός και εκτός του δικτύου της WISTA.
To video έδειξε εικόνες από τις δύσκολες αυτές στιγμές για την Ελλάδα ενώ παράλληλα ανέτρεξε μέσα από φωτογραφίες και στιγμιότυπα μελών να παραλαμβάνουν βραβεία αναγνωρισμένου κύρους, να δίνουν συνεντεύξεις, να μιλούν ως ειδικοί του είδους τους, να ηγούνται προγραμμάτων φιλικών προς το περιβάλλον, να οργανώνουν ναυτιλιακά συνέδρια καθιστώντας έτσι το Σωματείο ως πρότυπο, υπόδειγμα υψηλού επιτεύγματος, ισχυρή ‘φωνή’ της ναυτιλίας, πληρώντας όλα τα κριτήρια για το βραβείο αυτό. Η χρονιά αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά από τη θέσπιση του Βραβείου το 2006 όπου αυτό αποδίδεται σε μία Εθνική WISTA αντί σε μία μεμονωμένη προσωπικότητα.
Αφού παρέλαβε το βραβείο, η πρόεδρος της WISTA Hellas, Αγγελική Χάρτμαν, δήλωσε ότι «Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια μοιραζόμαστε μαζί με τα μέλη μας το Βραβείο WISTA ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015».
Η υποψηφιότητα ήταν πράγματι μοναδική καθώς ήταν η πρώτη φορά που δεν προτάθηκε κάποια συγκεκριμένη προσωπικότητα. Η δήλωση υπέρ της υποψηφιότητας που κατατέθηκε εξηγούσε: «Πηγαίνοντας πέρα από τα καθιερωμένα κριτήρια, νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε γνωστά στο ευρύτερο δίκτυο της WISTA τα σημαντικά επιτεύγματα της WISTA Hellas απο την ίδρυσή της και ότι στέκεται ως μία φωνή εκπροσωπώντας 220 από τις πλέον δυναμικές, αποφασιστικές, ενεργητικές, προοδευτικές, ανοιχτόμυαλες και σκληρά εργαζόμενες γυναίκες της χώρας, που αποτελούν μέρος της πιο ισχυρής ναυτιλιακής κοινότητας στον κόσμο. Όσο για εμάς, δεν υπήρξαν «ναι» ή «όχι», δημοψηφίσματα και δημοσκοπήσεις, μόνο σκληρή δουλειά, αφοσίωση και συναδελφικότητα, με όραμα και έμπνευση να ανταπεξέλθουμε και να ξεπεράσουμε τη θύελλα των ημερών».
Με αυτά τα λόγια, η WISTA Hellas υποστήριξε την υποψηφιότητά της ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι σκοπός δεν ήταν η νίκη αλλά το να πραγματοποιήσει μια τέτοια δήλωση σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την ιστορία της Ελλάδας. Η σπουδαιότητά της δήλωσης αυτής αναγνωρίστηκε από την πλειοψηφία των εθνικών WISTA που ψήφισαν υπέρ της Ελλάδας έχοντας απέναντί της άλλες έξι πολύ ισχυρές υποψηφιότητες, αυτές της Αργεντινής, Ιταλίας, Νιγηρίας, Νορβηγίας, Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Φώτο: Η πρόεδρος της WISTA International, Karin Orsel, με την πρόεδρο της WISTA Hellas, Αγγελική Χάρτμαν, με το βραβείο. Στο βάθος, μέλη της Ελληνικής αποστολής.
Η πρόεδρος της WISTA Hellas, Αγγελική Χάρτμαν, με μέλη που συμμετείχαν στη Συνέλευση μαζί με το βραβείο
Μέλη της Ελληνικής αποστολής

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.