Σχόλια και διλήμματα στο 17ο ετήσιο Marine Money: Η δήλωση του Χάρη...

Σχόλια και διλήμματα στο 17ο ετήσιο Marine Money: Η δήλωση του Χάρη Βαφειά

762
Σχόλια και διλήμματα στο 17ο ετήσιο Marine Money: Η δήλωση του Χάρη Βαφειά

Του Ελευθέριου Μαδεντζόγλου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 17ο ετήσιο Marine Money Greek Ship Finance Forum που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στο Athens Ledra Hotel.
Για το συνέδριο, το οποίο κάλυψε ένα ευρύ φάσμα της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής και τις επιπτώσεις της στον κλάδο της ναυτιλίας, συνοψίσαμε τις πλέον χαρακτηριστικές φράσεις των ομιλιών ορισμένων από τους συμμετέχοντες:
• Γιώργος Γουρδομιχάλης, CEO, Blue Wall Shipping Limited: H ναυτιλία ήταν και θα είναι μια εξωστρεφής επιχείρηση. Όποιος δεν αντεπεξέρχεται μπορεί να φύγει!
• Kjartan Bru, αντιπρόεδρος της DN Bank: Οι εμπορικές τράπεζες αποστασιοποιούνται από τον ναυτιλιακό κλάδο τα τελευταία χρόνια. Άραγε τι μας ξημερώνει;
• Nick Κounis, Head Macro and Financial Markets Research, ABN AMRO: Η οικονομική καταιγίδα των τελευταίων ετών έχει αντίκτυπο σήμερα στη ναυτιλιακή βιομηχανία και εγείρει ανησυχίες για σοβαρότερες επιπτώσεις. Ο κ. Βαρουφάκης θα μπορούσε να το αποφύγει;
• Γιάννης Ζαφειράκης, Director, Chief Operating Officer and Secretary of Diana Shipping Inc: Για να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να βιώσουμε τον πανικό της αποσταθεροποίησης. Όταν υπάρχει σταθερή ρότα και ο καιρός είναι ήρεμος το πλήρωμα επαναπαύεται.
• Røste Fossen Tobiassen. Vice President, Commodity Sales and Trading at DNB Markets: Γιατί με τις πτώσεις των τιμών του πετρελαίου η αγορά των τάνκερς ανακάμπτει ευκολότερα;
• Fedon Tomazos, Director, Cass Technava Maritime: Δύσκολα χρόνια περιμένουν τη ναυτιλία. Εμπιστευόμαστε την ικανότητα της αγοράς για ισορροπία .
• Ρέσκος Νίκος COO, Star Bulk Carriers Corp:Διακρίνουμε υπερβολική έλλειψη εμπιστοσύνης στον κλάδο από θεσμικούς επενδυτές.
• Dr. Konstantinos Rokkos, Chairman and CEO, TST International S.A: Καιρός να συνηθίζουμε σε μικρότερα κέρδη. Δεν θα υπάρξουν σημάδια ανάκαμψης έως το 2017.
Συνομιλώντας με τον κ. Χάρη Βαφειά, ιδρυτή και CEO StealthGas Inc, για τα συμπεράσματα του συνεδρίου μας δήλωσε κατά αποκλειστικότητα: « Το Marine Money αποτελεί μια ευκαιρία να ενωθεί σύσσωμος ο κόσμος που απασχολείται με τη ναυτιλία και να ανταλλάξει απόψεις ειδικά σε μια δυσχερή περίοδο όπως η σημερινή. Το συνέδριο παρέχει γνώσεις και ποικιλία απόψεων για διάφορα θέματα καίριας σημασίας με θετικό turn out για όλους μας. Κάθε φορά έτσι και φέτος το συνέδριο χαρακτηρίζεται από κόσμο με εξειδίκευση στη γνώση και εμπειρία στο χώρο της ναυτιλίας γεγονός που καταμαρτυρείται από τις συμμετοχές που έφτασαν τις 360 φέτος.”
Ρωτώντας τον κ. Βαφειά, για τις προβλέψεις του κυρίως για τον κλάδο των LPG’S μας απάντησε: «Αρνητικοί παράγοντες είναι το υψηλό order book για το 2016 όπως επίσης και η τιμή του πετρελαίου που κάνει τους χρήστες LPG να κάνουν switch σε oil demand».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.