Τα ιζήματα προκαλούν προβλήματα ναυσιπλοΐας στο λιμάνι του Αμβούργου

Τα ιζήματα προκαλούν προβλήματα ναυσιπλοΐας στο λιμάνι του Αμβούργου

138
Τα ιζήματα προκαλούν προβλήματα ναυσιπλοΐας στο λιμάνι του Αμβούργου

Λόγω των ιστορικά χαμηλών επιπέδων των υδάτων, έχουν προκληθεί μεγάλες δυσκολίες ναυσιπλοΐας στο λιμάνι του Αμβούργου. Τα ιδιαιτέρως μεγάλα πλοία, όπως για παράδειγμα το «Queen Mary 2», καταδεικνύουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι λόγω της συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας ιζημάτων.
Κατά τη διάρκεια των Ημερών Κρουαζιέρας (11 με 13 Σεπτεμβρίου) το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Queen Mary 2» δεν μπόρεσε την πρώτη φορά να δέσει στη συνήθη θέση του στο κεντρικό λιμάνι της πόλης (Hafencity), αλλά υποχρεώθηκε να αγκυροβολήσει λίγο μακρύτερα, σε προκυμαία της περιοχής του Steinwerder.
Η χαμηλή στάθμη των υδάτων του Έλβα δεν επιτρέπει πλέον τους πλόες στον ποταμό. Για αυτό το λόγο το Αμβούργο ζήτησε την άδεια να μεταφέρει ένα επιπλέον εκατομμύριο κυβικών μέτρων ιζημάτων στην Βόρεια Θάλασσα κοντά στην Ελιγολάνδη.
Έτσι, η συνολική ποσότητα ιζήματος που έχει μεταφερθεί από το λιμάνι του Αμβούργου προς την Βόρεια θάλασσα έχει ανέλθει για το έτος 2015 σε δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Το Schleswig-Holstein και το Αμβούργο έχουν θέσει ως στόχο πλέον να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα. Και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν οι προτάσεις που θα αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.