Ο Όμιλος Lufthansa εγκαινιάζει νέους προορισμούς για χειμερινές διακοπές

Ο Όμιλος Lufthansa εγκαινιάζει νέους προορισμούς για χειμερινές διακοπές

106
Ο Όμιλος Lufthansa εγκαινιάζει νέους προορισμούς για χειμερινές διακοπές

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa – Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, Eurowings, Lufthansa και SWISS – θα γίνουν ακόμα πιο ελκυστικές για τους ταξιδιώτες αναψυχής αυτό το χειμώνα, καθώς προσθέτουν περισσότερους προορισμούς που απευθύνονται σε τουρίστες και ταξιδιώτες αναψυχής. Όπως πάντα, οι επιβάτες μπορούν να εμπιστευθούν τις πρώτης τάξης υπηρεσίες, την ποιότητα και την αξιοπιστία του Ομίλου Lufthansa.
Με την έναρξη του νέου χειμερινού προγράμματος στις 25 Οκτωβρίου 2015, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa θα προσφέρουν στους επιβάτες τους ένα από τα πιο πυκνά δίκτυα δρομολογίων παγκοσμίως, με περισσότερες από 20.380 πτήσεις κάθε εβδομάδα. Αυτό το χειμώνα, μέσω των κόμβων σε Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ζυρίχη, Βιέννη και Βρυξέλλες, καθώς και μέσω πολλών point-to-point δρομολογίων, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa θα εξυπηρετούν 261 προορισμούς σε 101 χώρες (προηγούμενη χρονιά 260 προορισμοί σε 100 χώρες). Επιπλέον, σε συνεργασία με 30 συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, περισσότερες από 18.000 πτήσεις κοινού κωδικού συμπληρώνουν τα προσφερόμενα δρομολόγια, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να έχουν πρόσβαση σε ένα σχεδόν παγκόσμιο δίκτυο. Τα χειμερινά προγράμματος της κάθε μιας από τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου θα ισχύσουν από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 έως το Σάββατο 27 Μαρτίου 2016.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική στα δρομολόγια εντός Γερμανίας και εντός Ευρώπης θα ισχύσει τόσο για την Austrian Airlines όσο και για τη Lufthansa. Στην Economy Class, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους μεταξύ των τριών κλιμακούμενων επιλογών ναύλου “Light”, “Classic” και “Flex”. Αυτές οι επιλογές ποικίλουν κυρίως σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα προ-επιλογής καθίσματος, αλλαγής ή ακύρωσης κράτησης και δωρεάν μεταφοράς αποσκευών. Από τον Ιούλιο που άρχισε η προσφορά των εισιτηρίων αυτών, η νέα οικονομική επιλογή ναύλου “Light” αποδείχτηκε πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους επιβάτες. Σε όλους τους ναύλους, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa, ως διακεκριμένοι αερομεταφορείς, επιτρέπουν τη δωρεάν μεταφορά μιας χειραποσκευής. Επίσης προσφέρονται στους επιβάτες δωρεάν φαγητό και ποτά κατά τη διάρκεια της πτήσης, συγκεκριμένη επιλογή καθίσματος κατά τη διάρκεια του check-in καθώς και προνόμια για “award miles”, “status miles” και “select miles”.
Οι πιο σημαντικές ειδήσεις από τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa:
Lufthansa
Το φετινό χειμώνα, η Lufthansa θα εξυπηρετεί 197 προορισμούς και θα εκτελεί συνολικά 9.900 πτήσεις την εβδομάδα. Με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος, η Lufthansa επεκτείνει την προσφορά νέων διηπειρωτικών πτήσεων, οι οποίες είναι σχεδιασμένες ειδικά για τους ταξιδιώτες αναψυχής. Η Τάμπα (Φλόριντα), ένας νέος προορισμός από τις 25 Σεπτεμβρίου, είναι ο πρώτος από μια σειρά νέων προορισμών διακοπών που πρόκειται να προσθέσει η Lufthansa στο δίκτυο δρομολογίων της από τη Φρανκφούρτη τους επόμενους μήνες.
Από τα τέλη Οκτωβρίου, το Ναϊρόμπι (Κένυα) θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα πτήσεων της Lufthansa και στις αρχές Δεκέμβρη θα ακολουθήσουν το Κανκούν (Μεξικό), που θα εξυπηρετείται κυρίως από πτήσεις charter, το Μαλέ (Μαλδίβες) και ο Μαυρίκιος, με την Πόλη του Παναμά να συμπληρώνει το νέο πρόγραμμα τον Μάρτιο του 2016.
Ευχάριστα νέα για όλους τους λάτρεις των αεροσκαφών τύπου Airbus A380: αυτό το χειμώνα, για πρώτη φορά, η Lufthansa θα δρομολογήσει τη ναυαρχίδα της στη διαδρομή Φρανκφούρτη – Χονγκ Κονγκ. Επίσης θα επεκταθούν τα δρομολόγια από το Λουξεμβούργο, και με 28 εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και 24 πτήσεις από το Μόναχο, οι Κάτω Χώρες θα εξυπηρετούνται πολύ πιο συχνά από πριν.
Το χειμερινό πρόγραμμα θα προσφέρει στους επιβάτες κάθε ώρα μια σύνδεση από το Μόναχο προς το Ντίσελντορφ και το Βερολίνο-Τεγκέλ. Οι εύκολες στην απομνημόνευση ώρες πτήσεων, οι οποίες ήδη εφαρμόζονται για τις συνδέσεις από Μόναχο προς Φρανκφούρτη και Αμβούργο, θα επεκταθούν τώρα και προς το Ντίσελντορφ και το Βερολίνο. Οι πτήσεις της Lufthansa από το Μόναχο προς το Βερολίνο θα αναχωρούν ακριβώς στην ώρα και προς το Ντίσελντορφ στο μισό της ώρας.
Το φετινό χειμώνα, το Κέιπ Τάουν θα συνδεθεί ξανά με τον κόμβο του Μονάχου. Από τις 25 Οκτωβρίου, το αεροσκάφος τύπου Airbus A340-600 με τις τέσσερις κατηγορίες θέσεων θα αναχωρεί καθημερινά για τη Νότια Αφρική. Οι επιβάτες της Lufthansa μπορούν να επίσης να δραπετεύσουν από τον κρύο χειμωνιάτικο καιρό και να πετάξουν στους νέους προορισμούς των Κανάριων Νήσων. Στις 25 Οκτωβρίου, θα εγκαινιαστεί η νέα σύνδεση μεταξύ Μονάχου και Φουερτεβεντούρα και θα ακολουθήσει η Τενερίφη στις 31 Οκτωβρίου. Οι ταξιδιώτες που αναζητούν έναν νέο, πιο κρύο χειμωνιάτικο προορισμό θα μπορούν επίσης να πετάξουν απευθείας από το Μόναχο στο μεγαλύτερο και πιο διάσημο κέντρο χειμερινών αθλημάτων της Φιλανδίας. Από τις 19 Δεκεμβρίου 2015, η Lufthansa θα απογειώνεται κάθε Σάββατο με προορισμό την Κιτίλα, 170 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού κύκλου. Το κοντινό θέρετρο για σκι, το Λέβι, είναι το μεγαλύτερο κέντρο χειμερινών αθλημάτων στη Λαπωνία.
Germanwings και Eurowings
Στο χειμερινό πρόγραμμα 2015/2016 η Germanwings και η Eurowings θα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία πτήσεων σε 100 προορισμούς σε 36 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και διηπειρωτικών προορισμών. Οι πτήσεις της Germanwings στο Βερολίνο-Σένεφελντ θα συμπληρώσουν τις υπάρχουσες υπηρεσίες του αερομεταφορέα στο Βερολίνο. Συνολικά 35 πτήσεις την εβδομάδα θα αναχωρούν από την Κολονία/Βόννη και τη Στουτγκάρδη προς το αεροδρόμιο Σένεφελντ του Βερολίνου. Έτσι, η Germanwings θα είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία που πετάει από Κολονία/Βόννη και Στουτγκάρδη προς τα αεροδρόμια Τεγκέλ και Σένεφελντ του Βερολίνου.
Το φετινό χειμώνα, για πρώτη φορά, η νέα Eurowings θα αναχωρήσει από τη νέα Αυστριακή βάση της στη Βιέννη, από όπου θα εκτελεί απευθείας δρομολόγια προς Βαρκελώνη, Πάλμα ντε Μαγιόρκα και Λονδίνο. Τον Νοέμβριο του 2015, η αεροπορική εταιρεία θα εγκαινιάσει τις μακρινών αποστάσεων πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κολονίας/Βόννης με αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200. Ο πρώτος από τους έξι διηπειρωτικούς προορισμούς θα είναι το Βαραντέρο της Κούβας. Οι υπόλοιποι προορισμοί θα είναι το Πουκέτ και η Μπαγκόνγκ στην Ταϋλάνδη, το Ντουμπάι καθώς και η Πουέρτο Πλάτα και η Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία.
SWISS
Αυτό το χειμώνα, η νέα ναυαρχίδα της SWISS, το Boeing 777-300ER, θα ξεκινήσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια από Ζυρίχη. Από τον Ιανουάριο του 2016, το νέο αεροσκάφος μακρινών αποστάσεων θα εξυπηρετεί το δρομολόγιο Ζυρίχη – Νέα Υόρκη. Με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος, η SWISS θα αυξήσει τη συχνότητα των πτήσεών της στα δρομολόγια προς Σάο Πάολο (Βραζιλία) και Μαϊάμι (Φλόριντα) ενώ θα επεκτείνει τις υπηρεσίες της από τη Γενεύη προς προορισμούς της Ρωσίας και της Πορτογαλίας έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην εποχιακή ζήτηση. Συνολικά, η SWISS θα πετάει σε 105 προορισμούς σε 49 χώρες αυτό το χειμώνα.
Austrian Airlines
Κατά τη χειμερινή περίοδο 2015/2016, η Austrian Airlines θα προσφέρει στους επιβάτες της μια μεγάλη ποικιλία πτήσεων σε 130 προορισμούς σε 59 χώρες. Η αεροπορική εταιρεία θα επικεντρωθεί σε τουριστικούς προορισμούς όπως το Μαϊάμι (Φλόριντα), το οποίο θα εξυπηρετεί πέντε φορές την εβδομάδα. Επίσης, από τον Οκτώβριο θα προσφέρει πτήσεις προς τον Μαυρίκιο και το Κολόμπο (Σρι Λάνκα), και από τον Νοέμβριο προς το Μαρακές (Μαρόκο). Έτσι η Austrian Airlines, ανταποκρινόμενη στην εποχιακή ζήτηση, θα προσφέρει στους επιβάτες της μια ελκυστική ποικιλία ηλιόλουστων προορισμών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως και το καλοκαίρι.
Brussels Airlines
Για άλλη μια φορά, η κορυφαία αεροπορική εταιρεία του Βελγίου επιβεβαιώνει τη θέση της ως εξειδικευμένη στους προορισμούς της Αφρικής με την έναρξη στις 26 Οκτωβρίου της νέας σύνδεσης μεταξύ του αεροδρομίου των Βρυξελλών και της Γκάνας. Από εκείνη την ημέρα, η πρωτεύουσα της Γκάνα, η Άκρα, θα εξυπηρετείται τέσσερις φορές την εβδομάδα. Το πρόγραμμα πτήσεων προσφέρει ιδανικές συνδέσεις προς Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, Σκανδιναβία και ΗΠΑ.
Επίσης, αυτό χειμώνα η Brussels Airlines επεκτείνει το πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών της πτήσεων. Η αεροπορική θα πετάει στο Μπρέμεν πέντε φορές την εβδομάδα, ενώ το Ζάγκρεμπ (6 πτήσεις την εβδομάδα) και το Μπίλουντ (12 πτήσεις την εβδομάδα) θα εξυπηρετηθούν για πρώτη φορά. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η Brussels Airlines έχει ευχάριστα νέα για τους λάτρεις του ήλιου. Η Τενερίφη και η Μεγάλη Κανάρια στις Κανάριες Νήσους θα συνδέονται δύο φορές την εβδομάδα με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Εκτός από την έναρξη νέων προορισμών, η Brussels Airlines θα αυξήσει τη συχνότητα των πτήσεων και σε υπάρχοντα δρομολόγια. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, θα είναι διαθέσιμες περισσότερες πτήσεις προς Μονρόβια (Λιβερία), Φριτάουν (Σιέρρα Λεόνε), Λομέ (Τόνγκο), Κοτόνου (Μπενίν) και Ουαγκαντούγκου (Μπουρκίνα Φάσο).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.