Πτωτική η μεταφορά φυσικού αερίου αλλά αύξηση στον άνθρακα για την ΕΕ...

Πτωτική η μεταφορά φυσικού αερίου αλλά αύξηση στον άνθρακα για την ΕΕ εικάζουν οι Ρώσοι

108
Πτωτική η μεταφορά φυσικού αερίου αλλά αύξηση στον άνθρακα για την ΕΕ εικάζουν οι Ρώσοι

Η πτωτική τάση στη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα συνεχιστεί μέχρι και το 2020 και στη συνέχεια οι συνθήκες θα βελτιωθούν, ανέφερε πρόσφατα ο επικεφαλής της επιτροπής ενέργειας της Κρατικής Ρωσικής Δούμα, Pavel Zavalny.
Ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε σε ένα φόρουμ φυσικού αερίου την Τρίτη ότι, η ευρωπαϊκή αγορά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πτωτική τάση στη ζήτηση για το φυσικό αέριο, για προφανείς λόγους που σχετίζονται κυρίως με την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη, την υποκατάσταση του φυσικού αερίου με άνθρακα και την επιδότηση των εναλλακτικών τύπων καυσίμων και ενέργειας.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι παράγοντες αυτοί θα παραμείνουν «ακλόνητοι» μέχρι το 2020 και στη συνέχεια η ζήτηση για το φυσικό αέριο θα αυξηθεί στην Ευρώπη.
Η αύξηση στην κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα επέλθει εξαιτίας της απότομης πτώσης της δικής της παραγωγής ενέργειας και στην αύξηση της κατανάλωσης που θα προκληθεί από την ανάκαμψη της βιομηχανίας και του εμπορίου.
Ο κ. Zavalny πρόσθεσε επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει όλες τις προσπάθειες για τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.