Αύξηση ρεκόρ του νηολογίου των Νήσων Μάρσαλ

Αύξηση ρεκόρ του νηολογίου των Νήσων Μάρσαλ

325
Αύξηση ρεκόρ του νηολογίου των Νήσων Μάρσαλ

To νηολόγιο της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ (RMI) έχει υπερβεί το όριο των 125 εκατομμυρίων κόρων. Συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 το νηολόγιο ανήλθε στους 125,5 εκατομμύρια κόρους, περιλαμβάνοντας πάνω από 3.640 σκάφη. Αυτή η ανάπτυξη σηματοδοτεί μία αύξηση 25% της χωρητικότητας, σε σχέση με τους 100 εκατομμύρια κόρους που περιελάμβανε το νηολόγιο και γιορτάστηκαν τον Ιανουάριο του 2014.
Η εταιρεία International Registries, Inc. και οι θυγατρικές της (IRI), που παρέχουν διοικητική και τεχνική υποστήριξη στo νηολόγιο της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ (RMI), έχουν αυξήσει τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες που είναι διαθέσιμοι για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές σε όλο τον κόσμο, ενώ εγκαινιάζει και το 27ο διεθνές γραφείο της στη Μανίλλα, με τις Φιλιππίνες να υποστηρίζουν αυτήν τη σημαντική αύξηση μεταξύ των κρατών σημαίας.
«Ο στόλος αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητά μας να παρέχουμε έγκαιρες υπηρεσίες μέσω του αποκεντρωμένου μοντέλου μας. Το άνοιγμα ενός γραφείου στη Μανίλα είναι μία φυσική εξέλιξη για το νηολόγιο καθώς πάνω από το 35% των ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με σημαία των Νήσων Μάρσαλ κατάγονται από τις Φιλιπίνες» δήλωσε ο Bill Gallagher, πρόεδρος της IRI .
«Η προσδοκία μας είναι αυτό το γραφείο να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τεκμηρίωσης των πληρωμάτων των ιδιοκτητών και διαχειριστών μας σε αυτήν την περιοχή σε συντονισμό με τα γραφεία μας σε Χονγκ Κονγκ και Βομβάη, βελτιώνοντας έτσι την ταχύτητα με την οποία εκδίδονται τα έγγραφα των ναυτικών» ανέφερε η Annie Ng, επικεφαλής του τμήματος Ασίας της IRI, σημειώνοντας ότι «το γραφείο έχει ήδη στελεχωθεί με τέσσερα άτομα και θα διευθύνεται από τον Leo Bolivar, ο οποίος έχει προϋπηρεσία εργασίας σε εταιρείες που είχαν όλες σχέση με τη διαχείριση πλοίων και πληρωμάτων, όπως οι εταιρείες: Stolt-Nielsen Philippines, Inc., Uljanik Shipmanagement, Ulstein Marine Services και Navis Maritime Services». Με το πρόσθετο προσωπικό στη Μανίλα, το προσωπικό της IRI σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται σε πάνω από 350 εργαζομένους.
Ο πιο πρόσφατος διορισμός σε υψηλό επίπεδο είναι ο John Gallagher, πρώην αντιπρόεδρος στον τομεα της Εταιρικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, για το American Bureau of Shipping (ABS). Ο John Gallagher αποχώρησε από το American Bureau of Shipping το Σεπτέμβριο του 2015 μετά από μία καριέρα 34 ετών, την οποία ξεκίνησε το 1981 ως επιθεωρητής στην Καοσιούνγκ (Kaohsiung), Ταϊβάν. Από τότε έχει εργαστεί σε όλα τα παραρτήματα του American Bureau of Shipping σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική και ήταν υπεύθυνος για την επιχειρηματική ανάπτυξη, καθώς και για την εποπτεία των γραφείων και σταθμών επιθεώρησης. «Ο John είναι μία ευπρόσδεκτη προσθήκη στην ομάδα της IRI και θα συμβάλλει στη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, τους διαχειριστές και άλλους παράγοντες της βιομηχανίας» ανέφερε ο Bill Gallagher. «Συνάντησα τον John για πρώτη φορά στο CMA Shipping 2001 και με το πέρασμα του χρόνου αναπτύχθηκε ένας μεγάλος σεβασμός για τη διορατικότητά του σε σχέση με τα επιχειρησιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές μας, αλλά και σεβασμός για τη μοναδική του ικανότητα να επιλύνει τα προβλήματα», συνέχισε ο Bill Gallagher.
Άλλες πρόσφατες προσλήψεις σε υψηλά επίπεδα περιλαμβανουν τον John Taverner, ο οποίος εργαζόταν πριν στο Lloyd’s Register για 34 χρόνια, τον Rob Lorigan, που ανήκε προηγουμένως στο δυναμικό της Overseas Ship Management, Inc., μετά από μία λαμπρή καριέρα 30 ετών στην Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, ο Dave Wamsley, που είχε εργαστεί προηγουμένως στο American Bureau of Shipping για 20 χρόνια, και ο Rob Lomas, πρώην γενικός γραμματέας της Intercargo. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε αυξήσει το προσωπικό μας σε όλο τον κόσμο, συνολικά με περισσότερα από 25 άτομα», σημείωσε ο Bill Gallagher. Και ολοκλήρωσε ο κ. Gallagher λέγοντας ότι «ο πρώτος μας στόχος είναι να παρέχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες για τους ιδιοκτήτες, τους διαχειριστές μας αλλά και τους άλλους παράγοντες της βιομηχανίας. Η επένδυσή μας σε ανθρώπινο κεφάλαιο ευθυγραμμίζεται με αυτόν το στόχο και θα βοηθήσει στη διατήρηση της μελλοντικής ανάπτυξης και επιτυχίας του νηολογίου των Νήσων Μάρσαλ».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.