Εξαφάνιση πλοίων εν έτει 2015

Εξαφάνιση πλοίων εν έτει 2015

821
Εξαφάνιση πλοίων εν έτει 2015

O λόγος για το M/V El Faro, σημαίας Η.Π.Α, το οποίο σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα έχει διακόψει κάθε επαφή με την στεριά από το πρωί της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου, όπου και στάλθηκε δορυφορικό σήμα κινδύνου στην Αμερικανική ακτοφυλακή. Το σήμα ανέφερε πως το πλοίο είχε χάσει την πρόωση του και είχε κλίση 15 μοιρών.

Άμεσα η ακτοφυλακή ξεκίνησε έρευνα μεγάλης κλίμακας με στόχο την διάσωση των 33 επιβαινόντων, από τους οποίους οι 28 είναι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι 5 Πολωνικής εθνικότητας. Η έρευνα αν και κάλυψε 850 ν.μ. κοντά στις Μπαχάμες, με την χρήση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, δυστυχώς δεν έφερε καρπούς με αποτέλεσμα με την δύση του ηλίου την Παρασκευή να διακοπεί προσωρινά για να αρχίσει εκ νέου το πρωϊ του Σαββάτου.

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, το πλοίο καθώς έπλεε για τον λιμένα του San Juan στο Puerto Rico βρέθηκε στην πορεία του τυφώνα Joanquin, ο οποίος μέχρι την Παρασκευή 8 μ.μ. παρέμενε στο επίπεδο F3. Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται μείωση της έντασής του. Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στον στόλο της Τote Μaritime και πραγματοποιεί πλόες μεταξύ Puerto Rico και Αμερικής.

Photo: MarineTraffic.com/Capt. William Hoey

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.