Η Ελληνική Πρωτοβουλία στο 3ο ετήσιο δείπνο συγκέντρωσε $2,5 εκατομμύρια

Η Ελληνική Πρωτοβουλία στο 3ο ετήσιο δείπνο συγκέντρωσε $2,5 εκατομμύρια

106
Η Ελληνική Πρωτοβουλία στο 3ο ετήσιο δείπνο συγκέντρωσε $2,5 εκατομμύρια

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) κατά τη διάρκεια του 3ου ετήσιου δείπνου της που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, συγκέντρωσε $2,5 εκατομμύρια, καθιστώντας για ακόμη μια φορά την εκδήλωση ως μια από τις πλέον επιτυχημένες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης πόρων της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, καθώς και την πιο επιτυχημένη εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, μέχρι σήμερα.
Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στον θεματικό άξονα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» και το παρόν έδωσε ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, και της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, καθώς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Το ετήσιο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι μία εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων, που ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό του οργανισμού να συμβάλλει στην ανάκαμψη της Ελλάδας, μέσω προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της κρίσης, την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα, αλλά και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Ενδεικτικά, μέσω των προγραμμάτων που υποστηρίζει η Ελληνική Πρωτοβουλία, 21.000 άνθρωποι ήταν αποδέκτες επισιτιστικής βοήθειας, 7.000 παιδιά εμβολιάστηκαν, ενώ 10.000 άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες. Επίσης, στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, $ 2,2 εκατομμύρια διοχετεύθηκαν σε 11 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) μέσω του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δημιουργήθηκαν 160 θέσεις για έμμισθη πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος ReGeneration, 100 νέες επιχειρήσεις έκαναν το ξεκίνημά τους μέσω του προγράμματος VentureGarden, ενώ αρκετοί ταλαντούχοι νέοι από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ, αλλά και της Αυστραλίας.
Φωτο: Ο Andrew Liveris, εκ των ιδρυτικών μελών της Ελληνικής Πρωτοβουλίας & μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης.
Ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση.
Ο Muhtar Kent, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.
(credits: Ελληνική Πρωτοβουλία / Δ. Πανάγος)
Photo 1
Photo 4

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.