Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του μεγαλύτερου ιστιοφόρου του κόσμου

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του μεγαλύτερου ιστιοφόρου του κόσμου

913
Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του μεγαλύτερου ιστιοφόρου του κόσμου

Το ναυπηγείο Shipbuilding Industry Split ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου τις εργασίες κοπής χάλυβα για την κατασκευή του μεγαλύτερου ιστιοφόρου στον κόσμο. Πρόκειται για ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο το οποίο θα ανήκει στην εταιρεία Star Clippers Ltd με έδρα το Μονακό.

Το ιστιοφόρο θα έχει μήκος 162 μέτρα, πλάτος 18,5 μέτρα και χωρητικότητα 2000 dwt ενώ θα διαθέτει πέντε ιστία και πανιά συνολικής έκτασης 6.347 τ.μ. Το σκάφος θα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα ενώ το κατάστρωμα θα είναι από ξύλο. Το ιστιοφόρο θα μπορεί να φιλοξενήσει 300 επιβάτες και 150 μέλη πληρώματος σε 224 καμπίνες.

Η Star Clippers διαθέτει στόλο τριών ιστιοφόρων κρουαζιεροπλοίων, τα “Royal Clipper”, “Star Clipper” και “Star Flyer”. Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Brodosplit Group, στον οποίο ανήκουν τα ναυπηγεία, σημείωσε ότι το όλο εγχείρημα στηρίζεται από την Croatian Bank for Reconstruction adn Development και θα δώσει την ευκαιρία στο συγκεκριμένο ναυπηγείο να επεκταθεί και σε άλλες αγορές πέρα από αυτές που καλύπτει η υφιστάμενη δραστηριότητά του.

steel cutting

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.