Περιορισμοί ταχύτητας στις ακτές του Ατλαντικού των Η.Π.Α.

Περιορισμοί ταχύτητας στις ακτές του Ατλαντικού των Η.Π.Α.

75
Περιορισμοί ταχύτητας στις ακτές του Ατλαντικού των Η.Π.Α.

To UK P&I Club μας υπενθυμίζει πως οι περιορισμοί στην ταχύτητα των πλοίων με σκοπό την προστασία των φαλαινών του Β. Ατλαντικού κοντά στις Αμερικανικές ακτές συνεχίζουν να είναι σε ισχύ.
Ειδικότερα, οι κανονισμοί οι οποίοι αναφέρονται στον 50 CFR 224.105, ορίζουν πως ένα πλοίο το οποίο πλέει μέσα στα όρια των καθορισμένων περιοχών, πρέπει να διατηρεί μια ασφαλή ταχύτητα η οποία δεν θα ξεπερνά τους 10 κόμβους.
Στην περίπτωση που το πλοίο ξεπεράσει τους 10 κόμβους, θα του επιβληθεί πρόστιμο οικονομικής φύσεως εκτός και εάν η αύξηση της ταχύτητας είναι απαραίτητη λόγω δυσμενών συνθηκών που περιορίζουν την δυνατότητα χειρισμών του πλοίου. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πλοηγός θα πρέπει να επιβεβαιώσει την ανάγκη για αύξηση της ταχύτητας και σε περίπτωση που δεν υπάρχει πλοηγός, ο Πλοίαρχος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να καταγράψει στο ημερολόγιο τους λόγους για την παρέκκλιση από τον κανονισμό, το στίγμα του πλοίου την δεδομένη στιγμή, την τωρινή ταχύτητα του πλοίου και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα την διατηρήσει.

Φωτο ΑΠΕ EPA-PHOTO/EPA/MATT CAMPBELL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.