Ξεκινούν οι πτήσεις ΗΠΑ- Κούβα: φιλί ζωής για την Αβάνα

Ξεκινούν οι πτήσεις ΗΠΑ- Κούβα: φιλί ζωής για την Αβάνα

84
Ξεκινούν οι πτήσεις ΗΠΑ- Κούβα: φιλί ζωής για την Αβάνα

Διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Αβάνα για να συζητήσει την καθιέρωση τακτικών αεροπορικών συνδέσεων με την Κούβα , σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.
Υπό την ηγεσία του State Department , η διυπηρεσιακή ομάδα των ΗΠΑ έχει προγραμματίσει ‘τεχνικές’ συνομιλίες σχετικά με την ολοκλήρωση διακρατικής συμφωνίας που θα αφορά την πολιτική αεροπορία, στις 28 – 29 Σεπτέμβρη στην Αβάνα. Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ, μετά από 50 χρόνια, θα φέρει ένα νέο κύμα τουρισμού προς την οικονομικά ασθμαίνουσα νήσο της Καραϊβικής αλλά και θα επιτρέψει στην κρατική αεροπορική εταιρεία Cubana να εκσυγχρονιστεί και να ανανεώσει το στόλο της. Σήμερα η εταιρεία πετά με ελάχιστα Airbus ενώ πρόσφατα επέκτεινε το στόλο της με σύγχρονα αεροσκάφη Antonov και Tupolev, ρωσικής κατασκευής. Η Cubana είναι μια από τις ελάχιστες διεθνείς εταιρείες που πετούν με τα νέα αυτά αεροσκάφη εκτός Ρωσίας.

fullimg253_2

Φωτο Antonov και ΑΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.