Η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίνα δημιουργεί πονοκέφαλο στη χύδην...

Η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίνα δημιουργεί πονοκέφαλο στη χύδην ναυτιλία

140
Η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίνα δημιουργεί πονοκέφαλο στη χύδην ναυτιλία

Τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνας, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού σε δηλώσεις τους προς τον κινεζικό Tύπο. Η μείωση της κατανάλωσης αντανακλά την οικονομική δραστηριότητα, που αναμένεται να αυξηθεί μόνο 2% σε σχέση με το 2014, το βραδύτερο ρυθμό κατανάλωσης σε 17 χρόνια.
Η επιβράδυνση σχετίζεται με το ρυθμό της οικονομίας της Κίνας, καθώς και την ταχεία αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε ο Wang Zhixuan, γενικός γραμματέας του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας αρμόδιος για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 11,9% το 2011 , 5,6% το 2012, 7,5% το 2013 και 3,8% το 2014 .
Η χώρα έχει ως στόχο να μειώσει τη χρήση ενέργειας κατά 16% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους σε σχέση με το 2011, άρα και τη δραστική μείωση των εισαγωγών άνθρακα.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε μόλις 1,3%, ενώ η οικονομική ανάπτυξη ήταν 7%. Η μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας θα επηρεάσει δραματικά ειδικά πλοία χύδην φορτίου και συνεπακόλουθα τη μεταφορά πρώτων υλών και μεταλλευμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.