Yεμένη: οι πραγματικές συνθήκες στα λιμάνια και στα εθνικά ύδατα

Yεμένη: οι πραγματικές συνθήκες στα λιμάνια και στα εθνικά ύδατα

105
Yεμένη: οι πραγματικές συνθήκες στα λιμάνια και στα εθνικά ύδατα

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Υεμένη καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την άμεση πληροφόρηση όσων ναυσιπλοούν στα χωρικά ύδατα της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Swedish P&I Club, μας παρουσιάζει μια σύνοψη της κατάστασης των λιμένων σε συνδυασμό με τις τελευταίες εξελίξεις την είσοδο των πλοίων στα χωρικά ύδατα της χώρας.

Mokhah

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τους τοπικούς ανταποκριτές του Club στην Μοkhah, ο λιμένας θεωρείται ασφαλής και λειτουργεί κανονικά από τις 11/09/2015.

Hodeidah

Από τις 27/08/2015 ο λιμένας έχει επανέλθει στην κανονική λειτουργία του και έχει ήδη δεχθεί αρκετά εμπορικά πλοία.

Aden

Η λιμενική αρχή του Αden έχει ήδη ανακοινώσει προς όλους τους ενδιαφερομένους πληροφορίες για την επανέναρξη της κανονικής δραστηριότητας του λιμένος – παρόλα αυτά πρέπει να αναφερθεί πως σε 2 σημαντικές περιοχές στο λιμάνι δεν διατίθεται ακόμα τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ras Isa

Τους τελευταίους 2 μήνες, ο συγκεκριμένος λιμέας έχει παύσει την λειτουργία του και δεν δέχεται πλοία. Επίσης ο τερματικός σταθμός Safet Marine Terminal αν και διαθέτει ένα ρυμουλκό για προσωρινή χρήση, η SEPOC δεν θα επιτρέψει σε κανέναν πλοίο να προσορμίσει στο τερματικό σταθμό εάν δεν υπάρχει συμβόλαιο μεταξύ της SEPOC και του αγοραστή.

Είσοδος στα χωρικά ύδατα- Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως όποιο πλοίο επιθυμεί να εισέλθει σε λιμένα της Υεμένης, θα πρέπει να πάρει άδεια εισόδου από το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας, μια διαδικασία η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν την είσοδο του πλοίου στην περιοχή Bab Al-Mandab.

Συγχρόνως, θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από τις δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας (μέσω του VHF στο δίαυλο 16, 3 μίλια πριν την είσοδο στο Bab Al-Mandab) για την είσοδο στα χωρικά ύδατα της Υεμένης, και κατόπιν θα του προσδιοριστεί μια θέση αγκυροβολίου στην οποία θα διεξαχθεί επιθεώρηση (η οποία θα αφορά τα έγγραφα και την νομιμότητα του φορτίου), και εάν το πλοίο την περάσει επιτυχώς θα έχει δικαίωμα να προσεγγίσει τον λιμένα που επιθυμεί.

 

Φωτο ΑΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.