H NYK σε δίκτυο καταπολέμησης της ναυτιλιακής ανομίας

H NYK σε δίκτυο καταπολέμησης της ναυτιλιακής ανομίας

100
H NYK σε δίκτυο καταπολέμησης της ναυτιλιακής ανομίας

H NYK ανακοίνωσε ότι έγινε μέλος του Δικτύου Θαλάσσιων Καταπολέμησης της Διαφθοράς (Maritime Anti-Corruption Network- MACN ), ενός παγκόσμιου δικτύου επιχειρήσεων που λειτουργούν με γνώμονα την επικράτηση των δίκαιων, νόμιμων και διαφανών συνθηκών εμπορίου σε ολόκληρο τον κλάδο της ναυτιλίας .

Το δίκτυο έχει ως όραμα την πάταξη της διαφθοράς στη ναυτιλιακή βιομηχανία και με αυτό το σκοπό συνεργάζεται με κυβερνήσεις, αρχές, διεθνείς οργανισμούς και ενδιαφερόμενους φορείς για τον εντοπισμό και την άμβλυνση των βαθύτερων αιτιών της διαφθοράς και της ανομίας στον κλάδο της ναυτιλίας.

Η NYK και οι εταιρείες του Ομίλου της έχουν εφαρμόσει μια σειρά μέτρων για την πρόληψη της διαφθοράς και της δωροδοκίας, ενώ σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε πρακτικές fair business προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των μετόχων και να συμβάλει στην επίτευξη μιας βιώσιμης παγκόσμια κοινωνία .

Το συγκεκριμένο δίκτυο έχει 16 νέα μέλη από το 2015 μεταξύ των οποίων οι ακόλουθες εταιρείες: Anglo American, Bunker Holding, BW Group, China Navigation Company, EDF Trading, DONG Energy, Hafnia Tankers, Höegh LNG, Louis Dreyfus Commodities, MF Shipping Group, Masterbulk Pte Ltd, Mitsui O.S.K. Lines, Ltd., Smit Lamnalco, Scorpio Group, Unifeeder and Wallem Ship Agency.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.