Ένταση στη Μόσχα μετά την κράτηση Ρωσικού τάνκερ στη Λιβύη

Ένταση στη Μόσχα μετά την κράτηση Ρωσικού τάνκερ στη Λιβύη

199
Ένταση στη Μόσχα μετά την κράτηση Ρωσικού τάνκερ στη Λιβύη

Πηγές του Γαλλικού πρακτορείου AFP αναφέρουν πως ένα δεξαμενόπλοιο – Ρωσικής σημαίας – κρατήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου από την τοπική ακτοφυλακή της μη αναγνωρισμένης κυβέρνησης στη Λιβύη, ενώ πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις των μελών του πληρώματος, με την κατηγορία ότι είχαν εμπλακεί σε παράνομη μεταφορά καυσίμων.

Η “επιδρομή” της τοπικής ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε 14 ναυτικά μίλια από την ακτογραμμή, κοντά στο βορειοδυτικό λιμάνι Zuwara. Οι αρχές επιβιβάστηκαν για να επιθεωρήσουν το πλοίο και το φορτίο του μετά από πληροφορίες για παράνομη διακίνηση καυσίμων προς το εξωτερικό. Στη συνέχεια, το πλοίο αναγκάστηκε να αλλάξει πλώρη για τη ναυτική βάση της Τρίπολης όπου και κρατείται με άγνωστες προοπτικές. Το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία ως γνωστόν δεν είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας. Η αναγνωρισμένη κυβέρνηση εδρεύει στο Τομπρούκ της Ανατολικής Λιβύης.

Οι πλοιοκτήτες, σύμφωνα με τα Clubs, θα πρέπει να αποφεύγουν τη Λιβύη αφού οι αντίπαλες κυβερνήσεις έχουν προειδοποιήσει ότι θα κρατούν πλοία και θα συλλαμβάνουν πληρώματα όταν δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούν οι ‘αντίπαλες’ αρμόδιες αρχές στις δύο πρωτεύουσες της χώρας.

Φωτο ΑΠΕ- EPA/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.