Το πρώτο πλοίο με πρόωση αιθανόλης για τον BV

Το πρώτο πλοίο με πρόωση αιθανόλης για τον BV

522
Το πρώτο πλοίο με πρόωση αιθανόλης για τον BV

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Bureau Veritas, το πλοίο JS Ineos Insight θα είναι το πρώτο πλοίο – με πρόωση αιθανόλης – που θα έχει πιστοποιηθεί από τον BV, εγκαινιάζοντας με αυτή την πρωτοβουλία μια νέα αρχή για την εκμετάλλευση φιλικότερων προς το περιβάλλον πλοίων. 

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πλοίο είναι μέρος μιας σειράς 8 Dragon-class πλοίων, χωρητικότητας 27,500 cu m, που θα κατασκευαστούν από την Sinopacific στην Κίνα για λογαριασμό της δανέζικης Evergas.

Τα παραπάνω πλοία θα χρησιμοποιούνται για την μεταφορά αιθανόλης, LNG και LPG ενώ θα έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει το φορτίο αιθανόλης ή LNG που θα μεταφέρει ως καύσιμο, κάτι το οποίο όπως αναφέρει ο Martial Claudepierre, Business Development Manager του Bureau Veritas, “αποτελεί μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα”.

Στο πλαίσιο της αύξησης της αποδοτικότητας του πλοίου, η σειρά Dragon class θα αξιοποιεί την τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως 2 κύριες μηχανές Wärtsilä 6L20 DF καθώς και 2 shaft generators που θα παράγουν 3.600 kW.

Photo: Evergas

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.