Διάθεση κονδυλίων για επεμβάσεις στους λιμένες της χώρας

Διάθεση κονδυλίων για επεμβάσεις στους λιμένες της χώρας

101
Διάθεση κονδυλίων για επεμβάσεις στους λιμένες της χώρας

Η γενική γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) του υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού, συνεχίζοντας τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, έχει εντάξει στη στρατηγική της τη διάθεση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για επεμβάσεις μικρής κλίμακας στους λιμένες της χώρας.
Έτσι λοιπόν και φέτος, ζητήθηκε από τους φορείς διοίκησης & διαχείρισης των Λιμένων της χώρας, η υποβολή ώριμων προτάσεων για την αντιμετώπιση άμεσων και αναγκαίων παρεμβάσεων στους λιμένες αρμοδιότητας τους, προκειμένου να κατανεμηθεί η διατιθέμενη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΛΛΠΝΕ πίστωση, ύψους 4,3 εκ €.
Αξιολογώντας το σύνολο των προτάσεων και έχοντας ως κύριο γνώμονα τη χρηματοδότηση επισκευών τοπικού χαρακτήρα και εργασιών συντήρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων, συνδεόμενες άρρηκτα με την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των λιμένων, με έμφαση στα μικρά λιμάνια της νησιωτικής κυρίως Ελλάδας, αποφασίστηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Λιμενικών & Κτιριακών Υποδομών, η κατανομή της ως άνω χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα 4.307.914,83 € κατανεμήθηκαν σε συνολικά είκοσι-επτά (27) φορείς διοίκησης & διαχείρισης Λιμένων, για την άμεση αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών 49 λιμένων και λιμενικών εγκαταστάσεων.
Σημειώνεται ότι για το 2014, η απορροφητικότητα των έργων έφτασε το 91%, ενώ το 2013 το 100%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.