Νέα πρωτοβουλία από τη λιμενική αρχή του Γιβραλτάρ

Νέα πρωτοβουλία από τη λιμενική αρχή του Γιβραλτάρ

171
Νέα πρωτοβουλία από τη λιμενική αρχή του Γιβραλτάρ

Στο πλαίσιο της “εκστρατείας” για την βελτίωση της αποδοτικότητας  αλλά και της αυξημένης προσφοράς ναυτιλιακών υπηρεσιών στο συγκεκριμένο λιμένα, η λιμενική αρχή του Γιβραλτάρ (GPA) ανακοίνωσε μια νέα δελεαστική προσφορά για την χρήση του Ανατολικού αγκυροβολίου.

Ειδικότερα, η προσφορά αναφέρει πως ανεξαρτήτως της χωρητικότητας του πλοίου, της εργασίας που πρόκειται να λάβει χώρα (παραλαβή προμηθειών κλπ.) και των ημερών παραμονής του στο αγκυροβόλιο, το μόνο που θα πρέπει να πληρώσει η διαχειρίστρια εταιρεία είναι μια σταθερή χρέωση της τάξεως των £100.

Ενδεικτικά ο λιμενάρχης του Γιβραλτάρ, Commodore Bob Sanguinetti, σχολιάζει πως με την συγκεκριμένη ενέργεια  ο ναυτιλιακός κόμβος του Γιβραλτάρ θα γίνει ελκυστικός και σε πλοία που σκοπεύουν να κάνουν χρήση του αγκυροβολίου για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους – σε αντίθεση με την μέχρι τώρα χρήση του που επί το πλείστον αφορά πλοία που παραμένουν στον λιμένα για λιγότερο από 48 ώρες.

Photo: Richard Tanguy

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.