Προβλήματα στην κίνηση εμπορευμάτων στο Λάγος της Νιγηρίας

Προβλήματα στην κίνηση εμπορευμάτων στο Λάγος της Νιγηρίας

99
Προβλήματα στην κίνηση εμπορευμάτων στο Λάγος της Νιγηρίας

Χάος προκλήθηκε στο μεγάλο λιμάνι της Νιγηρίας Λάγος, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών της χώρας να ξεκινήσουν μια αιφνίδια απεργία διαρκείας. Oι ιδιοκτήτες φορτηγών στο Λάγος ξεκίνησαν την επ ‘αόριστον απεργία την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου για να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβέρνηση που περιορίζει πλέον δια νόμου την κίνηση φορτηγών στην πόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η απόφαση της περιφερειακής Κυβέρνησης στο Λάγος απαγορεύει πλέον σε μεγάλα φορτηγά να ταξιδέψουν μέσα στην πόλη του Λάγος μεταξύ 06:00 και 21:00. Όσα πλέον οχήματα που παραβαίνουν το νέο νόμο, θα κατάσχονται ενώ θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επανεξετάσει το νόμο μετά από πιέσεις φορέων και κινημάτων στην πόλη που απαίτησαν την αλλαγή των σχετικών διατάξεων μετά τον τραγικό θάνατο 3 δημοτών από θανατηφόρο οδικό ατύχημα, μετά από σύγκρουση με φορτηγό στους δρόμους της πόλης, στις 2 Σεπτεμβρίου 2015.
Η απεργία, η οποία οργανώνεται από το Σύνδεσμο ιδιοκτητών φορτηγών (AMATO) και την Εθνική Ένωση Οδικών ιδιοκτητών φορτηγών (NARTO), προκαλεί ήδη μεγάλη συμφόρηση των εμπορευμάτων τα οποία δεν μπορούν να  εκτελωνιστούν από το σταθμό στην Apapa. Παράλληλα την Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, η Ένωση Εκτελωνιστών επέτρεψε  στα μέλη της να κατέβουν σε απεργία αλληλεγγύης.

Φωτο ΑΠΕ EPA/GEORGE ESIRI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.