Οι συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών στην Αμερική ταλανίζουν τη ναυτιλία

Οι συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών στην Αμερική ταλανίζουν τη ναυτιλία

114
Οι συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών στην Αμερική ταλανίζουν τη ναυτιλία

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, το Περουβιανό Ναυτικό κατάσχεσε περισσότερα από 200 κιλά “λευκού θανάτου” από το Ισπανικής σημαίας – LNG carrier Hispania Spirit (137,814 CBM) όταν βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του Pisco, στο Peru.

Ειδικότερα, οι υποψίες εγέρθηκαν όταν το Π.Ν. έλαβε αναφορές για “ύποπτες δραστηριότητες” επί του συγκεκριμένου πλοίου. Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς μετά από επίσημη έρευνα του Π.Ν. βρέθηκαν 211 κιλά καθαρής κοκαΐνης ενώ συνελήφθη ένα υπήκοος Βενεζουέλας – ο οποίος δεν αποτελούσε μέλος του πληρώματος.

Ακολουθώντας τις συνήθης πρακτικές, τα ναρκωτικά είχαν τοποθετηθεί στον κενό χώρο μεταξύ του πηδαλίου και του “κουφαριού” – rudder stock (ο οποίος υπάρχει για να μπορεί το πηδάλιο να στρέφει ελεύθερα). Ο συγκεκριμένος χώρος, αν και πλέον δεν υπάρχει σε πολλά πλοία γιατί αποτελεί αντικείμενο παλαιού σχεδιασμού, χρησιμοποιείται ευρύτατα λόγω της ευκολίας προσέγγισης του από τα καρτέλ της κοκαϊνης, ακόμα και όταν το πλοίο είναι σε άφορτη κατάσταση.

Το παραπάνω πλοίο είχε ως επόμενο προορισμό το λιμάνι του Manzanillo στο Μεξικό και τελεί υπό την ιδιοκτησία και διαχείριση του ομίλου Teekay.

Φωτο ΑΠΕ- EPA/Carlos Barba

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.