Η Ινδία ανοίγει τις εσωτερικές πύλες της σε πλοία ειδικών κατηγοριών

Η Ινδία ανοίγει τις εσωτερικές πύλες της σε πλοία ειδικών κατηγοριών

96
Η Ινδία ανοίγει τις εσωτερικές πύλες της σε πλοία ειδικών κατηγοριών

Η Ινδία πρόκειται να επιτρέψει σε ορισμένους τύπους εμπορικών πλοίων, νηολογημένων υπό ξένες σημαίες, να εισέλθουν στην εσωτερική αγορά της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων αλλά και της ακτοπλοΐας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τεράστιες πλέον περιφερειακές ανάγκες της χώρας.

Το Δελχί ανακοίνωσε ότι η χαλάρωση των νόμων περί καμποτάζ για φορτηγά πλοία υπό ξένη σημαία, όπως Roll-on roll-οff (Ro-Ros),  LNGs, Project Cargo Carriers, Car Carriers αλλά και επιβατηγά τύπου Ro-Paxes,  θα επιτρέπει σε νέες εταιρείες και πλοία ανεξαρτήτου σημαίας να δραστηριοποιούνται στην εσωτερική ναυτιλιακή αγορά της Ινδίας, αρχικά για μια περίοδο πέντε ετών.

Η έλλειψη διαθεσιμότητας και καταλληλότητας πλοίων ειδικών κατηγοριών, νηολογημένα στην Ινδική σημαία, ανάγκασε την κυβέρνηση να επιτρέψει σε νέους παίκτες τη δραστηριοποίησή τους σε αυτά τα κερδοφόρα δρομολόγια. Η συμφόρηση στις κεντρικές οδηγίες αρτηρίες της χώρας, η ελλιπής συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, η τεράστια ρύπανση της ατμόσφαιρας εξαιτίας των υπαρχόντων προβληματικών μέσων μεταφοράς  και οι αυξανόμενες ανάγκες των βιομηχανιών στην περιφέρεια οδήγησαν το υπουργείο Μεταφορών στην απόφαση- έκπληξη για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.