110 νέα Airbus για το μεγαλύτερο αερομεταφορέα στην ανατολική Ευρώπη

110 νέα Airbus για το μεγαλύτερο αερομεταφορέα στην ανατολική Ευρώπη

282
110 νέα Airbus για το μεγαλύτερο αερομεταφορέα στην ανατολική Ευρώπη

Η Wizz Air, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που εξυπηρετεί την ανατολική και την κεντρική Ευρώπη, επιβεβαίωσε την εξαγορά 110 αεροσκαφών A321neo. Η συμφωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγγελία αερομεταφορέα μέχρι σήμερα για το δημοφιλές A321neo. Οι νέες παραγγελίες για τη νέα σειρά παραγωγής της Airbus εκτοξεύτηκαν πλέον σε πάνω από 4.300 αεροσκάφη. To νέο αεροπλάνο θα διαθέτει 239 θέσεις επιβατών.
Μέχρι σήμερα η, Wizz Air πετά με 63 αεροσκάφη τύπου Α320 και διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα δίκτυα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με πάνω από 380 δρομολόγια στις 22 βάσεις της.

«Αυτή η παραγγελία θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε την ισχυρή θέση μας στην αγορά της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Παρέχει επίσης σημαντική ευελιξία ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ανάπτυξής μας. Η Airbus είναι βασικός εταίρος μας και πιστεύουμε ότι έχουν τα καλύτερα αεροσκάφη για τις αγορές μας » δήλωσε ο κ. Jozef Váradi, Wizz Air Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
Ο κ. John Leahy, Chief Operating Officer της Airbus δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ότι τη οικογένεια των Α320 προσφέρει το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και τη μεγαλύτερη άνεση των επιβατών στην κατηγορία της.
Το αεροσκάφος της σειράς A320neo προσφέρει επίσης το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος οποιουδήποτε αεροσκάφους μονής ατράκτου, με 15 % λιγότερη κατανάλωση καυσίμων που επιτυγχάνεται μέσω καινοτομιών τόσο στην άτρακτο και στους κινητήρες .

Η Wizz Air συνδέει τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο με την έδρα της στη Βουδαπέστη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.