Το μέλλον της ναυτιλίας στα χέρια των BRICS;

Το μέλλον της ναυτιλίας στα χέρια των BRICS;

367
Το μέλλον της ναυτιλίας στα χέρια των BRICS;

Διπλωμάτες και στελέχη επιχειρήσεων από τις χώρες BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – συμφώνησαν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου ότι οι αναδυόμενες αγορές μπορούν να διατηρήσουν την αναπτυξιακή τους πορεία εάν και εφόσον επεκτείνουν τις οικονομικές, επιχειρηματικές και εμπορικές τους συνεργασίες και δεσμούς.
Μιλώντας στο πρώτο φόρουμ των χωρών BRICS που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο πρέσβης της Κίνας Εκείνος Zhanghua στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαπίστωσε ότι οι πέντε χώρες στις οποίες συγκεντρώνεται το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, αποτελούν σημαντικές παγκόσμιες δυνάμεις με διαφορετικά σημεία υπεροχής η κάθε μία και με εξαιρετικές ευκαιρίες και δυνατότητες όχι μόνο για μελλοντική ανάπτυξη αλλά και για πολύπλευρες συνεργασίες.
Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping τόνισε κατά τη σύνοδο κορυφής στην Ούφα, ότι “οι χώρες BRICS είναι σαν τα πέντε δάχτυλα του ενός χεριού”.
Ο πρέσβης δήλωσε ότι η Κίνα καταβάλλει προσπάθειες με αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αλλά και των υπολοίπων κρατών της οικογενείας των BRICS, ώστε να προωθήσει την Οδό του Μεταξιού (Silk Road) αλλά παράλληλα και τη Θαλάσσια- Ναυτιλιακή Οδό του Μεταξιού.
Φωτο: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.