Ειδικές προφυλάξεις λαμβάνει η USCG για πλοία που καταπλέουν από το Tianjin

Ειδικές προφυλάξεις λαμβάνει η USCG για πλοία που καταπλέουν από το Tianjin

168
Ειδικές προφυλάξεις λαμβάνει η USCG για πλοία που καταπλέουν από το Tianjin

Με αφορμή τις εκρήξεις που έλαβαν χώρα στον Κινέζικο λιμένα του Tianjin τον Αύγουστο του 2015, η Αμερικανική Ακτοφυλακή εξέδωσε ειδική οδηγία προς τα πλοία που προέρχονται από το συγκεκριμένο λιμένα και σκοπεύουν να καταπλεύσουν σε λιμένα των Η.Π.Α.
Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω οδηγία αποσκοπεί στον περιορισμό οποιασδήποτε μόλυνσης ή ρύπανσης που μπορεί να προκληθεί από τυχόν κατάλοιπα χημικών που ενδέχεται να υπάρχουν πάνω σε πλοία που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο λιμένα την ώρα του συμβάντος, καθώς υπενθυμίζεται πως η έκρηξη ήταν προϊόν ανάφλεξης επικίνδυνων χημικών ουσιών.
Τα άτομα που θα διαχειριστούν τυχόν φορτία με χημικά κατάλοιπα μπορεί να μολυνθούν και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η USCG απαιτεί από όλα τα παραπάνω πλοία καθώς και από αυτά που φόρτωσαν πρόσφατα στον λιμένα του Tianjin, να αναφέρουν στον USCG Captain of the Port (COTP) της περιοχής την ύπαρξη τυχόν καταλοίπων πάνω στο πλοίο.
Το West P&I club αναφέρει πως ιδιαίτερη προσοχή από το πλήρωμα θα πρέπει να δοθεί σε κλειστούς χώρους, όπως τα αμπάρια.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία αναφορά για πλοίο που κατέπλευσε σε λιμένα των Η.Π.Α. και περιείχε χημικά κατάλοιπα από την μοιραία έκρηξη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.