Η DHL επενδύει 47 εκατομμύρια ευρώ στην υποσαχάρια Αφρική

    58
    Η DHL επενδύει 47 εκατομμύρια ευρώ στην υποσαχάρια Αφρική

    Ο κ. Frank Appel, Chief Executive Officer του Ομίλου Deutsche Post DHL, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία. Η επίσκεψη ανέδειξε τη γενικότερη σημασία των αναδυόμενων αγορών στη Στρατηγική 2020 του Ομίλου, Focus.Connect.Grow. και ειδικότερα την ενθαρρυντική ανάπτυξη της υποσαχάριας Αφρικής.

    Κατά την παραμονή του στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, ο κ. Frank Appel συναντήθηκε με εργαζομένους και πελάτες και επισκέφθηκε εγκαταστάσεις logistics. Επιβεβαιώνοντας την εστίαση του Ομίλου σε αναδυόμενες αγορές, ο κ. Frank Appel δήλωσε: «Σήμερα, τα έσοδα που προέρχονται από τις αναδυόμενες αγορές, αποτελούν το 20 τοις εκατό των συνολικών εσόδων του Ομίλου Deutsche Post DHL. Ωστόσο, έως το 2020, το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέλθει στο 30 τοις εκατό. Επομένως, θα συνεχίσουμε να είμαστε προσηλωμένοι στην οργανική ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε πολλά υποσχόμενες υφιστάμενες, αλλά και μελλοντικές αγορές. Η DHL έχει ήδη μια ισχυρή παρουσία στην Αφρική, ενώ βλέπουμε εξαιρετικές ευκαιρίες για περαιτέρω αύξηση αυτής της παρουσίας στην υποσαχάρια περιοχή. Η εξαιρετική γεωγραφική θέση της Νότιας Αφρικής, ως πύλης προς την Αφρική, καθώς και το ολοένα αυξανόμενο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ),  αλλά και οι διαφοροποιούμενες αγορές της Νιγηρίας, είναι μονάχα δύο από τις πολλές σημαντικές ενδείξεις αυτής της ευκαιρίας.»

    Η DHL συνεχίζει τις σημαντικές της επενδύσεις στην υποσαχάρια Αφρική. Η DHL Express, η οποία δραστηριοποιείται σε 51 χώρες και περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Αφρικής, έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους άνω των 17 εκατομμυρίων ευρώ για το 2015. Μεγάλα projects, που είναι ήδη σε εξέλιξη, περιλαμβάνουν την αναβάθμιση εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης αποστολών σε αυτήν την περιοχή.

    Τον Οκτώβριο του 2014, η DHL είχε ανακοινώσει επενδύσεις συνολικού ύψους 30,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Νότια Αφρική, τόσο στο τμήμα Supply Chain (επένδυση 14,5 εκατομμυρίων ευρώ), όσο και εκείνο του Global Forwarding (επένδυση 16 εκατομμυρίων ευρώ). Αυτές οι δεσμεύσεις σηματοδοτούν τα μακροπρόθεσμα πλάνα του Ομίλου για την περιοχή, καθώς φέρνουν στο προσκήνιο, κορυφαίες υποδομές, συστήματα IT και υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης, για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Αφρική.

    Όσον αφορά στη DHL Global Forwarding, τον κορυφαίο πάροχο εναέριων, θαλάσσιων και οδικών υπηρεσιών μεταφορών, οι εγκαταστάσεις αξίας 16 εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκονται στο Plumbago Business Park, εκτείνονται σε ένα χώρο 12.000 τετραγωνικών μέτρων αποθηκών και 5.500 τετραγωνικών μέτρων για γραφεία. Οι αποθήκες, οι οποίες φέρουν την πιστοποίηση TAPA “A”, αποτελούν μία εγκατάσταση παγκόσμιας κλάσης στη Νότια Αφρική, ενισχύοντας την ανάπτυξη της χώρας και τις δυνατότητές της, ως κεντρικού διαμετακομιστικού κόμβου στην ευρύτερη περιοχή.

    Με μία επένδυση ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, η DHL Supply Chain συγκρότησε ένα πολυχρηστικό αποθηκευτικό κέντρο 25.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο εξυπηρετεί τους πελάτες της από τον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς και ορισμένα ταχέως διακινούμενα καταναλωτικά αγαθά (FMCG).

    Ο κ. Frank Appel σημείωσε «Το να παραμένουμε κοντά στην αγορά και να ανταποκρινόμαστε με αμεσότητα στις ανάγκες των πελατών, συνιστούν θεμελιώδεις αρχές της DHL. Έχουμε εγκαταστήσει μονάδες διεθνούς κλάσης στην υποσαχάρια Αφρική, για να υποστηρίξουμε το παγκόσμιο δίκτυό μας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρακολουθώ από πρώτο χέρι τις ακατάπαυστες ενέργειες των εργαζομένων μας, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας. Εμμένουμε στην υποσαχάρια Αφρική και θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε πάνω στην επιτυχή μας 40χρονη παράδοση στην περιοχή.»

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.