Ρωσία και Βενεζουέλα θα ‘ανεβάσουν’ τις τιμές του πετρελαίου(;)

Ρωσία και Βενεζουέλα θα ‘ανεβάσουν’ τις τιμές του πετρελαίου(;)

101
Ρωσία και Βενεζουέλα θα ‘ανεβάσουν’ τις τιμές του πετρελαίου(;)

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS και διεθνή μέσα ενημέρωσης η Ρωσία και η Βενεζουέλα ενδέχεται να συντονίσουν τις προσπάθειες τους ώστε να «ενθαρρύνουν μια ανοδική δυναμική στις τιμές του πετρελαίου» , όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Ρώσος αξιωματούχος ωστόσο δεν διευκρίνισε ποια κοινά μέτρα θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να λάβουν οι δύο χώρες .

Ο Ρώσος Προέδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο, στις συναντήσεις τους στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, επεσήμαναν και συμφώνησαν ότι οι ασταθείς τιμές του πετρελαίου δεν είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών και ότι τα δύο πετρελαιοπαραγωγά κράτη θα πρέπει να συντονίσουν κοινές αλλά και παγκόσμιες δράσεις για την αύξηση της τιμής του μαύρου χρυσού. Ωστόσο εκπρόσωποι του Κρεμλίνου δεν ήταν σε θέση να σχολιάσουν ή να αναλύσουν την ατζέντα των δύο ηγετών ως προς το επίμαχο αυτό θέμα.

Photo: ΑΠΕ/MIGUEL GUTIERREZ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.