O νέος ισχυρός άνδρας του Μπουσάν

O νέος ισχυρός άνδρας του Μπουσάν

197
O νέος ισχυρός άνδρας του Μπουσάν

Tο 6ο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, το Μπουσάν στην Κορέα, ανακοίνωσε ότι ο κ. Woo Ye-Jong αναλαμβάνει νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Busan Port Authority (BPA) . Την απόφαση για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση έλαβε το Υπουργείο Ωκεανών και Αλιείας της Κορέας ενώ ο κ. Woo επιλέχθηκε για την εκτεταμένη εμπειρία του στον τομέα των θαλάσσιων και ναυτιλιακών υποθέσεων κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του στην κορεατική κυβέρνηση.

Κατά την ανάληψη της νέας του θέσης, ο κ. Woo δήλωσε: “Στόχος μου ως διευθύνων σύμβουλος θα είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμανιού, η βελτίωση της αποδοτικότητας και η διατήρηση του ελέγχου των δαπανών. Είναι εξαιρετικό σημαντικό να χαράξουμε μια σαφή στρατηγική ώστε να διασφαλίσουμε την τρέχουσα θέση μας ως ένα κομβικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως ».

Ο κ. Woo θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τους φορείς εκμετάλλευσης των τερματικών σταθμών του λιμένα και να υιοθετήσει λύσεις ώστε να ανακουφίσει το θέμα της συμφόρησης και των καθυστερήσεων που συνεπάγονται με αποτέλεσμα την μακροπρόθεσμη απώλεια θέσεων εργασίας στο λιμάνι. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος έχει δεσμευθεί να συνεχίσει την ανάπλαση του παλιού λιμανιού, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, καθώς και τις σχεδιαζόμενες βελτιώσεις στο νέο λιμάνι. Ο κ. Woo θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να διευρυνθεί το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων της BPA και προς άλλες εμπορικές κατευθύνσεις ώστς να αυξηθούν τα κέρδη.

Ο κ. Woo αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Dankook Κορέας και το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί σε σημαντικές θέσεις στον κορεατικό δημόσιο τομέα, ενώ έχει αναλάβει τη θέση του γενικού Διευθυντή Ναυτιλιακής Πολιτικής Ναυτιλία, Βοηθός Υπουργός Θαλάσσιας Πολιτικής και Γενικός Διευθυντής για την προώθηση της Βορειοανατολική Ασία ως Logistics Hub . Πριν από το διορισμό του, ο υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Υπουργός Προγραμματισμού και Συντονισμού στο Υπουργείου Ωκεανών και Αλιείας ενώ είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Graduate School of Logistics, στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Incheon.

Στις 31 Ιουλίου 2015, ο κ. Woo ανέλαβε τα καθήκοντά του για μια τριετή θητεία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Woo διαδέχεται τον κ. Lim Kim- Tack που αναλαμβάνει ως Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), τον Ιανουάριο το 2016.

Photo: ΑΠΕ/JEON HEON-KYUN 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.