7 νέα φορτηγά για την Seanergy

7 νέα φορτηγά για την Seanergy

328
7 νέα φορτηγά για την Seanergy

Η γνωστή με το ακρωνύμιο “SHIP” για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ελληνικών συμφερόντων Seanergy Maritime Holdings Corp., ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προστέθηκαν στο στόλο της 7 φορτηγά πλοία έναντι συμφωνίας ύψους $183 εκατομμυρίων. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Νοέμβριο ενώ τα νεοαποκτηθέντα πλοία προορίζονται για άμεση αξιοποίηση στη spot αγορά.
Ειδικότερα, μετά τη νέα συμφωνία ο στόλος της εταιρείας θα έχει μέση ηλικία 7.1 ετών, θα αυξήσει τη μέγιστη μεταφορική της ικανότητα, ενώ θα διαχειρίζεται συνολικά 6 Capesizes και 2 Supramaxes των 1.1 εκατομμυρίων dwt.
Ενδεικτικά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σταμάτης Τσαντάνης, αναφέρει πως είναι ιδιαίτερα ευτυχής για το νέο εγχείρημα της Seanergy, με το οποίο ουσιαστικά πολλαπλασιάζει τη μεταφορική δύναμη του στόλου από 1 σε 8 πλοία και συμπληρώνει πως η συμφωνία πραγματοποιήθηκε υπό ιδανικές συνθήκες, καθώς αναμένει με αισιοδοξία τη βελτίωση του dry bulk sector στα επόμενα έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.