Η πρώτη γυναίκα Global Business Development Director του American P&I Club

Η πρώτη γυναίκα Global Business Development Director του American P&I Club

1556
Η πρώτη γυναίκα Global Business Development Director του American P&I Club

Η διαχειρίστρια εταιρία του American Club, SCB Inc., ανακοίνωσε την προαγωγή της Γενικής Διευθύντριας του γραφείο του Πειραιά, Business Development Manager της ευρύτερης περιοχής της Ευρώπης και Αντιπροέδρου της WISTA Hellas, κ. Δωροθέας Ιωάννου στην θέση της Global Business Development Director του American P&I Club.

Η κ. Δωροθέα Ιωάννου, αναλαμβάνοντας τα ηνία του Global Business Development, είναι πλέον η υπεύθυνη για την ανάπτυξη του δικτύου του American Club σε παγκόσμιο επίπεδο, εστιάζοντας στην σύσφιξη και την εξέλιξη των σχέσεων με τα υφιστάμενα μέλη, αλλά και την προσέλκυση νέων μελών στην οικογένεια του American Club και το δίκτυο πελατών του fixed premium facility του Eagle Ocean Marine, που απευθύνεται σε πλοιοκτήτες διαχείρισης πλοίων μικρότερου τονάζ.
Έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί ότι με την προαγωγή της αυτή, η κ. Ιωάννου γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του American Club και της SCB Inc. που αναλαμβάνει μία τόσο υψηλόβαθμη θέση με παγκόσμια εμβέλεια και θα συνεχίσει να εξασκεί τα νέα της καθήκοντα από το γραφείο του Πειραιά. Η κ. Ιωάννου αποτελεί μάλιστα την πρώτη γυναίκα μέλος που συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της SCB Inc. στη Νέα Υόρκη.

Ενθουσιώδης με τη δουλειά της, η κ. Ιωάννου διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση, διευθέτηση και επίβλεψη κάθε είδους ναυτικών απαιτήσεων (σε επίπεδο P&I/FD&D, Strike, Loss Of Hire και Hull&Machinery).
Η Δωροθέα Ιωάννου είναι δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε την καριέρα της με την SCB Hellas Inc., που αποτελεί την διαχειρίστρια εταιρία του American Club στον Πειραιά, με την ίδρυση του γραφείου το 2005. Στη συνέχεια προήχθη στην θέση της Deputy Claims Manager, ενώ το 2009 ανέλαβε το τιμόνι του γραφείου του Πειραιά, καθώς και το Business Development για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Η κ. Ιωάννου δήλωσε: «Η ενασχόλησή μου με την ανάπτυξη του American Club στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης ήταν για εμένα μία συναρπαστική εμπειρία. Έχω την χαρά να δουλεύω με μία εξαιρετικά χαρισματική και δεμένη ομάδα. Η ανάληψη ενός τόσο σημαντικού ρόλου σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί για εμένα μία ευχάριστη πρόκληση. Τα καλύτερα έρχονται!».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.