Μπαράζ επιθέσεων στο στενό της Σιγκαπούρης

Μπαράζ επιθέσεων στο στενό της Σιγκαπούρης

294
Μπαράζ επιθέσεων στο στενό της Σιγκαπούρης

Μέσα σε λιγότερο από  30 ώρες έξι πλοία που διέπλευσαν το στενό της Σιγκαπούρης, εξέπεμψαν σήμα κινδύνου για πειρατική επίθεση. Σε πέντε από αυτά τα πλοία οι πειρατές κατάφεραν να επιβιβαστούν.

Ειδικότερα, τα 6 πλοία που εξέπεμψαν σήμα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήταν το Advantage Summer, Navig8 Stealth SV, Maersk Lebu, Peace Bright, Atout και το Elbtank Denmark. Μόλις ενεργοποιήθηκε ο γενικός συναγερμός στο κάθε πλοίο, καμία απόπειρα δεν είχε κάποια άτυχη έκβαση και δεν αναφέρθηκαν κλοπή λαφύρων ή τραυματισμοί, με εξαίρεση το Elbtank Denmark όπου αναφέρθηκε κλοπή περιουσιακών στοιχείων του πληρώματος.

O ReCAAP – Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia- πιστεύει πως οι δράστες ήταν πιθανώς οι ίδιοι, λόγω της εγγύτητας αλλά και το σύντομου χρονικού διαστήματος που διεξήχθησαν διαδοχικά τα περιστατικά  και συμβουλεύει όλα τα πλοία που πλέουν στην συγκεκριμένη περιοχή να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Το απόσπασμα του χάρτη που απεικονίζει τα περιστατικά και αποτελεί πνευματικό προϊόν του ReCAAP

 

Photo: ΑΠΕ/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.