Σε κατάσταση συναγερμού οι γιάρδες στην Ν. Κορέα

Σε κατάσταση συναγερμού οι γιάρδες στην Ν. Κορέα

696
Σε κατάσταση συναγερμού οι γιάρδες στην Ν. Κορέα

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, το μεγαλύτερο ναυπηγείο του πλανήτη θα αντιμετωπίσει σημαντικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της Hyundai Heavy Industries, η οποία παρουσίασε σημαντικές οικονομικές απώλειες ύψους 171 δις KRW ($140.000.000) κατά το προηγούμενο τρίμηνο, ζητούν αυξήσεις στα μισθολόγιά τους.

Οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι θα απεργήσουν για 3 ώρες την Τετάρτη ενώ ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη  θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις που θα συμπεριλαμβάνουν επτάωρες απεργίες, από την Παρασκευή 28/8. Παρά την ανακοίνωση των απεργιών, η θέση του ναυπηγείου παραμένει αμετάβλητη στην διατήρηση των υφιστάμενων μισθών.

Στο πλαίσιο των παραπάνω κινητοποιήσεων, όλη η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της Νότιας Κορέας έχει τεθεί σε επιφυλακή για ενδεχόμενη εξάπλωση των απεργιών και στις υπόλοιπες γιάρδες, γεγονός που θα επηρεάσει σημαντικά την βιωσιμότητα πολλών ναυπηγείων, καθώς βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση λόγω της παγκόσμιας ύφεσης.

Photo: Teekay Corporation / ALP Future Class

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.