Συνεχίζει την κυριαρχία ο όμιλος Teekay – διπλασιασμός του Suezmax στόλου

Συνεχίζει την κυριαρχία ο όμιλος Teekay – διπλασιασμός του Suezmax στόλου

273
Συνεχίζει την κυριαρχία ο όμιλος Teekay – διπλασιασμός του Suezmax στόλου

H Teekay Tankers ανακοίνωσε την απόκτηση 12 δεξαμενοπλοίων Suezmax από την Pricipal Maritime έναντι $662 εκατομμυρίων.

Η παραπάνω αγορά διπλασιάζει τον συνολικό στόλο του ομίλου σε Δ/Ξ Suezmax και ενισχύει την θέση του ως ενας απο τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες και διαχειριστες δεξαμενοπλοίων μεσαίου μεγέθους. Ο Kevin Mackay, διευθύνων σύμβουλος της Teekay Tankers, αναφέρει πως η παραπάνω κίνηση δεν είναι απρογραμμάτιστη αλλά αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης για Δ/Ξ τύπου Suezmax, οι ναύλοι των οποίων αναμένεται να αυξηθούν.

Ειδικότερα, τα νεοαποκτηθέντα πλοία αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου προς εκμετάλλευση στην spot αγορά ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους δεν ξεπερνά τα 5.5 έτη, επιτυγχάνοντας έτσι την μείωση της ηλικίας του στόλου της Teekay Tankers κατά 1.2 έτη.

Στην Teekay Tankers, η οποία είναι θυγατρική του ομίλου Teekay η οποία διαχειρίζεται περισσότερα από 95 Δ/Ξ, Στην ίδια εταιρεία ανήκει μια εταιρεία για ship-to-ship μεταφορές αλλά και ποσοστό 9.3% της Tanker investments Ltd, μιας εταιρείας που διαχειρίζεται 20 Δ/Ξ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Teekay Tankers που δημιουργήθηκε 2007 από την Teekay Corporation για την αύξηση των συμφερόντων της στα συμβατικά πετρελαιοφόρα, δεν αποτελεί το μοναδικό εγχείρημα του ομίλου, ο οποίος δραστηριοποιείται και στον τομέα των μεταφοράς LNG και LPG, με έναν στόλο που αριθμεί 88 πλοία. Ο όμιλος δραστηριοποιείται και σε επιχειρήσεις offshore, με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους παγκοσμίως.

Photo: Teekay Corporation

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.